Dana White uttalar sig om Jon Jones senaste skandal: “Vi hade fel”

✔ "Detta är en tuff plats för honom"

Jon Jones senaste skandal är onekligen något som skapat rubriker – men UFC:s vd Dana White är knappast förvånad.

Det var förra veckan, i samband med att Jones blev invald i UFC:s Hall of Fame, som “Bones” greps av polis i Las Vegas på grund av våld i hemmet samt skadegörelse. Det visade sig sedan att han hamnat i någon form av fysiskt bråk med sin fru och sedan skallat en polisbil i samband med gripningen.

Dessvärre har Jones börjat förknippas med kontroverser och liknande händelser. Sedan han gripits har Jones lovat att sluta dricka alkohol då han menar att han inte kan hantera substansen på grund av tidigare trauman.

UFC-bossen var dock nonchalant gentemot Jones löfte.

– [Han borde slutat dricka] Tio år sedan. Det är sent. sade White på presskonferensen efter veckans Contender Series.HETAST JUST NU


Dana White “hade fel” om Jon Jones

När White utvecklade sina tankar kring ärendet la han oerhört mycket fokus på alla potentiella frestelser i just staden Las Vegas.

– Detta är vad Jon Jones gör när han kommer till Las Vegas, sade White. Jon kommer till Vegas och – detta är en tuff plats för honom. Han var här mindre än tolv timmar och, ni vet, han hamnar i fängelse. Varje gång vi tar hit honom försöker vi ha honom här så kortvarigt som möjligt, in och ut. Denna gången var han med sin familj så vi antog… Vi hade fel.

Medan Las Vegas utan tvekan är känt för att dra fram det värsta från vissa människor så är det dock inte staden som är skyldig.

Förra året greps Jones av polis i sin hemstad Albuquerque efter att han kört rattfull och även avlossade ett vapen. Det var tredje gången han greps för rattfylleri – ingen av de händelserna skedde i Las Vegas. Under sommaren 2019 hamnade han i hetluften när han anklagades för att ha ofredat en servitris på en bar.

På grund av den senaste skandalen har många begärt att UFC-sparkar Jones. White är dock väldigt avvaktande gällande frågan.

– Vi får se hur detta utspelas juridiskt och sedan får vi ta det därifrån, sade White.

Borde UFC sparka Jon Jones?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...