Dana Whites hårda ord efter Nick Diaz önskan om att möta Kamaru Usman!

✔ "Tycker någon att Diaz borde komma tillbaka efter sju år och möta honom?"

I helgen gör Nick Diaz sin comeback i UFC sedan varit borta från sporten i över sex års tid. Under intervjuer i samband med returen på UFC 266 har Diaz gått ut med några uttalanden gällande ett möte mot Kamaru Usman.

Diaz anser att han har goda chanser mot Usman som är den nuvarande mästaren i welterviktsdivisionen. Det var först tänkt att matchen mot Robbie Lawler skulle vara i weltervikt, men i veckan rapporterades det att den ändrats till ett mellanviktsmöte.

Diaz vs. Lawler är ett returmöte då de redan slagits mot varandra för länge sedan på UFC 47 som ägde rum i april 2004. Det var ett uppmärksammat möte med många känslor inblandade och när kvällen var över var det Diaz som lyckades ta hem vinsten. Han besegrade Lawler via TKO i den andra ronden.

Trots att Diaz inte slagits sedan sin match mot Anderson Silva under 2015 tycker han att med en seger över Lawler i helgen är han den som borde utmana Usman om titeln härnäst. Enligt Diaz är Lawler en större utmaning för honom och vinner han på UFC 266 är en match mot Usman något han önskar.


HETAST JUST NU


Dana White om Nick Diaz önskan att möta Kamaru Usman

UFC-chefen Dana White samtycker inte med Diaz och hade några hårda ord att säga till de som tycker att han förtjänar en titelmatch mot Usman.

– Tycker ni att Diaz borde möta Usman, sade White till Yahoo Sports. Den senaste tiden har jag sagt att Usman är den bästa fightern pound-for-pound i hela världen. Han har besegrat Jorge Masvidal två gånger, Demian Maia, Leon Edwards och listan bara fortsätter med alla fantastiska fighters han vunnit över via spektakulära sätt.

– Han är en världsmästare och den bästa fightern i hela världen. Tycker någon att Diaz borde komma tillbaka efter sju år och möta honom? Bara en idiot hade bokat den matchen.

Diaz har en förlustsvit på två matcher i rad och en “No Contest” i hans senaste framträdande. Förhoppningsvis får vi se mer av Diaz den närmsta tiden. Skulle det visa sig att han förlorar på lördag sade Diaz under presskonferensen inför matchen att han vill komma tillbaka direkt!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Nick DiazNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...