Dana Whites känga mot rivalen: “Finns inte mycket att intresseras av”

✔ Anthony "Rumble" Johnson lämnar UFC för Bellator ✔ UFC-bossens syrliga pik

Trots att UFC:s vd Dana White sällan talar högt om rivalorganisationer så var han tydlig med vad han tycker om Bellator i en ny intervju.

Det blev i veckan känt att Anthony “Rumble” Johnson, publikfavorit och tvåfaldig titelutmanare i UFC, valt att teckna kontrakt med Bellator. Det var ett chockerande besked för många, då Johnsons återkomst ryktats länge, och många hade tagit för givet att han skulle återvända till organisationen som han byggde upp sitt namn i.


Hetast just nu: 


Johnson är en av många UFC-fighters som under åren valt att skriva på för konkurrenten. Välkända fighters som Benson Henderson, Lyoto Machida och Corey Anderson har också blivit signade av Bellator.

Utifrån vad White säger, ser han dock inte Bellator som ett särskilt stort hot.

– Egentligen, om man ser på Bellator, finns det inte mycket att intresseras av. Det finns mycket bättre organisationer världen över som faktiskt fokuserar på stigande talanger. Det finns massor av bra shows över hela världen. Allt ni (media) pratar om är två, när det finns massor av andra ställen, sa Dana White om Bellator till TSN.

Läs också: UFC-bossen ryter ifrån om nedskärningarna: “Har inget med fighterlön att göra!”

Whites ord är knappast förvånande, då han sällan målat upp andra MMA-organisationer som legitima konkurrenter. Det är enbart japanska PRIDE som White öppet erkänt som ett dåvarande hot för UFC. År 2007 köptes dock PRIDE av UFC efter att den japanska organisationen upplevt ekonomiska bekymmer.

I dagsläget är det den forne UFC-fightern Ryan Bader som håller i Bellators tungviktstitel, och ryssen Vadim Nemkov som är mästare i lätt tungvikt. Johnson har redan besegrat Bader i UFC år 2016. Johnson har tävlat i bägge viktklasser, det är ännu inte klart vilken division han debuterar i. Sist han tävlade var ett år senare i en returmatch mot Daniel Cormier – Som Johnson förlorade på submission i den andra ronden.

Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara