Daniel Cormier (vänster) och Ilir Latifi (höger). Foto via Twitter/@Latifimma

Daniel Cormier accepterar Ilir Latifis utmaning!

✅ Daniel Cormier vs. Ilir Latifi - nästa titelmatch i lätt tungvikt? ✅ Svensken: "Vi ses i Madison Square Garden!"

Daniel Cormier, regerande mästare i både tungvikt och lätt tungvikt, har sagt att han inte tänker gå med på en returmatch mot den nummer 1-rankade svensken Alexander Gustafsson. Men det verkar trots allt som att “DC” ändå planerar att försvara det lätta tungviktsbältet härnäst.

Som de flesta känner till väntas Cormier möta WWE-stjärnan Brock Lesnar i tungvikt nästa år, men innan dess ser han alltså ut att försvara sin andra titel och nu verkar det som att en annan svensk kan bli hans utmanare. Topp 3-rankade Ilir Latifi har nämligen riktat hetsat efter en match mot dubbelmästaren vid flera tillfällen – och nu går “DC” ut och accepterar utmaningen på Twitter.

Latifi svarade snabbt att han kommer avsluta Cormier inom två ronder, samtidigt som han föreslog UFC 230 i anrika Madison Square Garden, New York City den tredje november, som en lämplig gala för att boka titelmatchen.

Cormier (21-1, 1 NC MMA, 10-1, 1 NC UFC) har vunnit sex av sina senaste sju matcher – och vunnit två UFC-bälten – sedan karriärens första och hittills enda officiella förlust mot rivalen Jon Jones. Det som bröt vinstsviten därefter var en knockoutförlust i returmatchen mot Jones, som senare ogiltigförklarades och ändrades till en “No Contest” då “Bones” testade positivt för steroider.

“DC” står just nu med en vinstsvit på två raka matcher. Efter att ha försvarat det lätta tungviktsbältet genom att avsluta Volkan Oezdemir via teknisk knockout i januari, klev han nyligen upp till tungvikt och tog där bältet från Stipe Miocic med en knockoutvinst på UFC 226 tidigare denna månad.

Latifi (14-5, 1 NC) har vunnit fem av sina senaste sex matcher och står likt “DC” med en vinstsvit på två raka matcher, efter en knockoutförlust mot Ryan Bader hösten 2016. Efter en dominant domslutsvinst över den då obesegrade Tyson Pedro i september förra året imponerande Latifi stort i sin senaste match, när han golvade topprankade Ovince Saint Preux för att sedan strypa honom medvetslös.

“The Sledgehammer,” eller “Lyftkranen från Rosengård” som han också kallas, var bokad att återvända till buren mot Glover Teixeira på UFC Fight Night 134 i Hamburg förra helgen – men tvingades hoppa av den toppmatchen på grund av en skada.

Vad säger ni läsare – vill ni se Daniel Cormier vs. Ilir Latifi härnäst?


Relaterat:


 

Kategorier
Daniel CormierIlir LatifiSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...