Daniel Cormier förklarar varför Glover Teixeira borde vänta med att gå i pension!

✔ "Mellan 2009 och 2020 var det Jon Jones eller jag som hade titeln"

Den forne dubbelmästaren Daniel Cormier har gett sin förklaring till varför han tycker att den nuvarande lätt tungviktsmästaren Glover Teixeira borde vänta med att gå i pension.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Teixeira vann titeln förra året mot Jan Blachowicz på UFC 267. Med segern har han säkrat sin status som en legend inom sporten och med sin långa karriär bakom sig har funderingar kring hans pension börjat dyka upp.

Under helgens gala på UFC 275 i Singapore kommer vi få se Teixeira i sitt första titelförsvar när han ställs mot världstvåan Jiri Procházka. Oavsett vad utkomsten blir har Teixeira inte bestämt sig vad han kommer göra och enligt Cormier är det för stunden ett gyllene läge att vara mästare i lätt tungviktsklassen.

– Låt mig säga detta, och jag gör det inte med respektlöshet till någon i divisionen, men om jag är Teixeira så kör jag på för man vet aldrig vad som kan hända, sade Cormier till MMA Junkie. Jag sa detta till Jiri tidigare, mellan 2009 och 2020 var det Jon Jones eller jag som hade titeln. Ingen annan fick röra bältet.

– Men på den senaste tiden har bältet cirkulerat, det finns ingen Jones eller Cormier. Det finns såklart talangfulla grabbar i toppen och de kan alla besegra honom, men oavsett vem så tror jag det är en bra matchning för Teixeira. Han kan ta ner sitt motstånd och vinna över dem som inte kan hantera hans toppkontroll.

– Så om jag är Teixeira väntar jag och fortsätter köra på och ser hur långt man kan ta det. Och när någon vinner över honom då är det läge att lämna handskarna på hyllan. Men kolla på matchningarna, det finns inga brottare.


HETAST JUST NU


När tror du vi får se Glover Teixeira pensionera sig?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Glover TeixeiraNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara