Daniel Cormier kritiserar Jon Jones lönekrav: “Borde inte tjäna som McGregor”

✔ "DC" tror UFC ser Jon Jones som en risk

Efter att Francis Ngannou erövrade tungviktstiteln i mars har det varit snack om att han ska försvara sin titel mot ex-mästaren Jon Jones. Förhandlingarna kom dock att stanna upp när Jones ansåg att han inte fick tillräckligt ett tillräckligt bra erbjudande.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

UFC-chefen Dana White påstod att Jones har begärt 30 miljoner dollar (ca. 255 miljoner kronor) men detta är något som Jones själv förnekar. “Bones” har dock tidigare sagt att han tycker att 10 miljoner dollar (ca. 84 miljoner kronor) är alldeles för lite för supermatchen, något som ger en indikation på de summor som diskuteras.

Nu har Jones forne motståndare och numera UFC-kommentator Daniel Cormier uttalat sig i frågan. Han ser en risk för att Jones lönekrav är alldeles för orealistiska för UFC.

— Jon Jones förtjänar sina pengar, sade Cormier i ett samtal med Ariel Helwani. Han har gjort fantastiska saker i den här sporten, men ska Jones ha en så stor summa att det är orealistiskt? Det är frågan.

Cormier säger att han inte har några problem med att Jones är bland de bäst betalda i sporten. Däremot är han kritisk till att Jones ska få mer än UFC:s bäst betalda stjärna “The Notorious” Conor McGregor.

– Jag tycker att han förtjänar en stor summa, fortsatte Cormier. Jag vet inte vad Conor McGregor tjänar, men jag har hört att Conor tjänar runt 15 miljoner dollar (ca. 127 miljoner kronor) för att dyka upp och sen får han alla pay-per-views. Jones borde inte tjäna vad Conor tjänar. Om Conor McGregor tjänar någonstans på den nivån borde Jones vara ett steg under det.

 

 

 


HETAST JUST NU


Cormier tror UFC ser Jon Jones som en risk

McGregor har förlorat två av sina tre senaste matcher och är nu inbokad för att möta Dustin Poirier den 10:e juli. Att McGregor trots sina förluster är bäst betald hänger samman med de stora antalet fans som är villiga att betala för att se honom slåss.

Att UFC inte vill ge Jones samma summor tror Cormier inte endast beror på att McGregor drar fler tittare. Det ska enligt honom också hänga samman med de gånger Jones hamnat i problem på grund av doping och droger.

– Vi slogs flera gånger och varje gång hände det något efter, sade Cormier. Tänk om något händer efter matchen mot Ngannou? Nu har du ett vakant tungviktsbälte och betalar den här killen alla de här pengarna. Det är det som är problemet och det är svårt för mig att säga det på grund av vår historia.

– Men det är som UFC 214 när han och jag möttes. Han slog mig, men istället för att han tar sitt bälte och sina pengar och går hem så uppstår det problem. Sen då? Då måste du ge tillbaka bältet till Francis.

UFC-bossen White har vid upprepade tillfällen att han vill boka in Ngannou vs Derrick Lewis. Ännu har dock inte mötet blivit officiellt och Ngannou pratar själv mer om en match mot Jones än en returmatch mot “The Black Beast” Lewis.

 

Förtjänar Jon Jones lika mycket betalt som Conor McGregor?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Conor McGregorDaniel CormierJon JonesSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...