Daniel Cormier om Conor McGregor-skandalen: “Ett rop på hjälp”

✔ Cormier ringde upp Khabib för att höra om han var okej ✔ "Khabibs pappa var allt för honom"

Conor McGregor är på nytt i hetluften efter ett uppmärksammat meddelande riktat mot sin ärkerival Khabib Nurmagomedov och hans far.

I måndags skrev McGregor ett Twitter-inlägg om Khabibs far Abdulmanap Nurmagomedov som avled i sviterna av covid-19 i juli 2020. “Covid är det goda och pappa är ond?” skrev McGregor som svar på ett två veckor-gammalt inlägg från Khabib.

Khabib har inte uttalat sig om meddelandet eller givit ett svar, men hans goda vän och lagkamrat Daniel Cormier reagerar starkt på McGregors beteende. Den forne dubbelmästaren tycker att McGregor passerat gränsen för vad som är acceptabelt.

 — Efter matchen med Dustin Poirier ifrågasatte många om Conor McGregor försöka krypa under skinnet på Poirier, sade Cormier. [McGregor] försökte återvända till en tid då hans skitsnack påverkade folk. Det verkade inte fungera mot Poirier och jag känner att när han talar om Dustins fru, och nu om Khabibs far, då går han alldeles för långt.

— När man har att göra med död och covid och alla dessa andra saker som vi behövt handskas med under det senaste året…  Då är allt det där off-limits.


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av MMAnytt.se (@mmanytt)


HETAST JUST NU


Daniel Cormier tror Conor McGregor behöver hjälp

Conor McGregor har förlorat tre av sina fyra senaste matcher, inklusive en submission-förlust mot Khabib i oktober 2018.

Under sina fyra senaste matcher har McGregor också visat flera olika sidor av sin personlighet. Inför Donald Cerrone-matchen och mötet mot Poirier i januari så var “The Notorious” väldigt respektfull och hövlig.

Under uppbyggnaden av titelmatchen mot Khabib och den senaste Poirier-matchen så var han dock aggressiv och hatisk.

Speciellt inför Khabib-matchen fick McGregor stark kritik för att han blandade in familj och religion i sina hånfulla uttalanden. McGregor tog även sikte på Poiriers fru Jolie Poirier inför och efter den senaste matchen, och hotade familjen Poirier till livet.

Cormier tycker McGregor gör fel i att använda någon familj i dessa attacker.

 — Vi har pratat om att fruar och familjer är utanför gränserna, men nu talar [McGregor] om en mans “allt”, fortsatte Cormier. Khabibs pappa var allt för honom och [McGregor] pratar nu om att han är borta, på grund av något (covid) som har varit så hemskt för hela vår värld, och [McGregor] använder det för att ge igen?

— Jag förstår värdet av att chocka och försöka få folk att prata, men detta var över gränsen, sade Cormier. Till den punkt att jag omedelbart ringde Khabib igår kväll och frågade, “Hey, är du okej?”

Cormier fördömer McGregors beteende men har också svårt att förstå folk som försvarar den irländska superstjärnan.

 — Ärligt talat, när Conor gör sådana saker är det svårt att förstå hur det finns stora mängden människor som stöttar den här typen av beteende, sade Cormier.

Han tror också att det ligger något djupare bakom McGregors beteende, något som talar om att UFC-stjärnan inte mår bra.

 — När sådana saker sägs så tror jag att det är ett rop på hjälp.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Conor McGregorDaniel CormierKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...