Daniel Cormier kritiserar domaren: “Har ögonpetat mer utan poängavdrag”

✔ Var domaren för snabb med poängavdraget? ✔ Matchen mellan Costa och Vettori ännu kontroversiell!

I helgas lyckades Marvin Vettori besegra Paulo Costa via enhälligt domslut, men trots en klar vinnare var matchen inte utan sin kontrovers. Costa hade nämligen missat viktgränsen för mellanviktsklassen rejält, och matchen var därmed tvungen att flyttas upp till lätt tungvikt.

När matchen väl var igång lyckades Costa dessutom få poängavdrag för en ögonpetning – något som forna dubbelmästaren Daniel Cormier anser inte varit rättvist. Domaren Jason Herzog hade varnat Costa ett par gånger angående utsträckta fingrar innan ögonpetningen skedde. Han valde därför att ta poängen som resultat av detta.

På social media var det många fans som hyllade Herzog för hans fantastiska beslutsförmåga under såväl huvudmatchen som resterande matcher han sett över. Nuvarande UFC-kommentatorn Cormier tycker dock att Herzog varit för fokuserad på allt viktstrul och dylikt inför matchen och att det kan ha bidragit till poängavdraget.

– Costa presterade bra i rond nummer två, sparkar Vettori i huvudet och har den bästa ronden av matchen, sen petar han [Vettori] i ögat, sade Cormier på sin YouTube-kanal. Här är grejen. Ögonpetningen var inte bra, men när han fick poängavdrag så tänkte jag direkt att Jason Herzog har sett rubrikerna. Jason Herzog har sett och varit medveten om de händelser som inträffat inför matchen (med viktmissen), och att alla hatar Costa.

Redan från invägningen så gnuggar [Costa] händerna och ger sig ut för att vara antagonisten, sade Cormier. Men när [Herzog] gjorde poängavdrag efter en ögonpetning, som inte verkade för mig vara avsiktlig, så sade det att Herzog har följt nyheterna och att han har låtit känslorna kring Costa påverka beslutet.


HETAST JUST NU


Inte första poängavdraget för kvällen

Poängavdraget var inte den enda från Herzog under galan. Tidigare samma kväll hade Herzog även gjort poängavdrag för koreanen Seung Woo Choi som attackerat Alex Caceres med ett olagligt knä. Knäet må ha varit oavsiktligt, men dessa grundregler är något som alla fighters i UFC borde ha noggrann koll på.

Det borde ha varit en varning, fortsatte Cormier. Vi har sett mycket värre ögonpetningar i matcher. Jag har gjort det själv. Jag har petat killar mer än [Costa] petade Marvin Vettori och fick inte poängavdrag. Som domare får du inte läsa rubrikerna… (och låta det påverka ditt omdöme)

Se den fullständiga videon kring huvudmatchen på Daniel Cormiers YouTube-kanal här nedan!

 

Har Daniel Cormier rätt – var poängavdraget för hastigt?

 


Missa inte: UFC 267: Blachowicz vs. Teixeira – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Speltips inför UFC 267!

Snart blir det dags för UFC 267 och den fantastiska huvudmatchen mellan Jan Blachowicz och veteranen Glover Texeira. För dig som vill tjäna lite pengar på galan har vi ett saftigt tips! Oddsen för en Texeira-vinst ser nämligen riktigt bra ut, ifall du tror att brasilienaren vinner! 

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Daniel CormierPaulo CostaSenaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...