Daniel Cormier: Osäkert om Khabib någonsin fightas i UFC igen

✔ "Om han gör det så vet jag inte hur länge han kommer att stanna" ✔ Pappans bortgång skapar frågetecken kring Khabibs karriär

Den före detta dubbelmästaren Daniel Cormier är osäker på om vi kommer att få se lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov tillbaka i UFC- någonsin.

Cormier och Khabib är lagkamrater på American Kickboxing Academy (AKA) och har kommit varandra nära under åren. När nyheterna om Khabibs pappa Abdulmanap Nurmagomedovs bortgång kablades ut så förstod Cormier att det skulle ha stora konsekvenser för Khabibs karriär.

 – Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att han fightas i år, sade Cormier till ESPN. Det kommer krävas massor av styrka från en sådan stark man som Khabib för att återvända till oktagonen – någonsin. Jag vet vad Abdulmanap  betydde för honom och jag vet att detta var deras gemensamma resa.


Relaterat till Cormier och Khabib:


Cormier: Det kommer att dröja ett tag

Khabib vann lättviktstiteln i april 2018 och har sedan dess försvarat sitt bälte mot både Conor McGregor och Dustin Poirier. Han var inbokad för att ta sig an Tony Ferguson i april 2020 men tvingades ställa in på grund av den rådande pandemin.

Sedan dess har Khabib matchats ihop med interrimmästaren Justin Gaethje, som ersatte Khabib och besegrade Ferguson. Ett preliminärt datum var satt för september men nu är den matchen uppskjuten på obestämd tid.

 – Jag visste direkt att Khabib inte skulle köra (i september)… Khabib går igenom något väldigt svårt och tufft. Hans förhållande till hans pappa är så annorlunda. Han betydde allt för honom, och nu är han borta. Så det kommer dröja ett tag innan vi får se Khabib.

– Jag hoppas han slåss, men jag vet inte. Som jag sa, han kommer att behöva samla massor av kraft för att kunna gå ut där och göra det. Och om han gör det så vet jag inte hur länge han kommer att stanna.

 

 

Skulle du sakna Khabib i UFC?

 

Kategorier
Daniel CormierKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara