Daniel Cormier oväntade kommentarer – om Jon Jones gripande

✔ "Jones beteende kommer inte att förändras förrän..." ✔ Ännu ett kapitel i historien om de två rivalerna

Den före detta dubbelmästaren Daniel Cormier har under många år haft en minst sagt frostig relation till lätt tungviktsmästaren Jon Jones. Inte nog med att “Bones” Jones blev den första att besegra “DC,” deras rivalitet har också kantats av inställda matcher, droger, offentliga bråk och förolämpningar.

När det nyligen stod klart att Jones än en gång hamnat i problem med lagen så vände sig därför många till Cormier för att höra hans reaktion på händelserna.

I en intervju med ESPN så valde Cormier till slut att lufta sina tankar kring Jones senaste skandal, som bland annat involverar rattfylleri och vapenbrott.

Men istället för att håna och ytterligare trampa på den forne mästaren så valde istället Cormier att visa medkänsla gentemot sin gamla rival:

 – Jag firade inte, sade Cormier till Ariel Helwani. Jag firade inte att killen hamnat i trubbel igen. Jag tycker inte att man ska fira eller dansa på någons grav under deras svåraste stunder.

I skuggan av deras infekterade relation så säger Cormier att Jones uppenbarligen behöver hjälp och att UFC borde spela en stor roll i detta, inte stöta bort honom.

 – Jag tror att UFC behöver att rädda honom. Låta honom vara kvar, men verkligen försöka hjälpa honom att bli bättre.

Cormier trodde också att den rådande coronakrisen har kommit att påverka Jones beteende. På sociala medier hade Jones själv uppmanat folk att hålla sig hemma och isolerade innan skandalen var ett faktum.

– För en person som har dessa problem – oavsett om det är alkohol eller droger – så kommer all denna dötid att bli ens värsta fiende. Alla dina demoner kommer att börja dra i dig när du bara sitter hemma och har tråkigt, speciellt om du inte är van vid det.

Hur kan Jon Jones förändras?

Det är inte första gången som “Bones” Jones karriär har underminderats av hans personliga problem. Redan i maj 2012 kom han att gripas för rattfylleri då han körde in sin Bentley in i en lyktstolpe, och sedan dess har skandaler avlöst varandra.

“DC” tror inte att Jones beteende kommer att förändras förrän han förändrar sin umgängeskrets, något han har sagt i många år.

 – [Jones beteende] kommer inte att förändras förrän hans miljö eller personerna omkring honom förändras… Någon måste ta till drastiska åtgärder och visa honom att detta beteende är oacceptabelt. Tänk dig hur många gånger han har gjort detta. Från droger till avstängningar, allt har blivit värre.

– Det har gått från att vara illa till att bli ännu värre.

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Daniel CormierSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara