Daniel Cormier om Khabibs comeback – Finns bara en kvar att möta!

✔ "DC" vill se ett möte mot ex-mästaren!

I januari kommer UFC att dra igång året med en efterlängtad supervecka då de återvänder till Fight Island på Abu Dhabi! Veckan avslutas med UFC 256 där Conor McGregor möter Dustin Poirier i en spännande lättviktsdrabbning.

I en intressant twist så kommer den regerande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov att vara på plats då hans kusin Umar Nurmagomedov går match under samma gala.

Bakom kulisserna planerar Dana White ett möte med Khabib. UFC-chefen hoppas kunna övertala honom att komma tillbaka från sin pension. Nyligen kunde MMAnytt rapportera om Khabibs planer för nästa år: ett fullpackat schema med events för hans egna MMA-organisation Eagle Fighting Championship (EFC).

Vad krävs då för att lättviktsmästaren Khabib ska göra comeback? Det har varit en het debatt och nu väger lagkamraten Daniel “DC” Cormier in. Enligt “DC” så kommer Khabib inte att komma tillbaka för endast pengarnas skull.

– Jag tror att i en situation som denna så gör Dana White vad som behövs. Han är ansiktet utåt för UFC och behöver vara hoppfull om att få till en ny match med Khabib, så varför inte försöka?

– Det är där vi är idag. Jag vet inte om Khabib kommer att gå ytterligare en match eller om han har gjort sitt. Min relation med honom är rent vänskaplig och jag vill inte hela tiden prata med Khabib om hans karriär.

Efter Khabibs senaste titelförsvar så gick han i pension under sin segerintervju. Anledningen ska ha varit att han lovat sin mor att lägga handskarna på hyllan efter faderns bortgång.

Cormier förstår att UFC ändå vill försöka boka en ny match men har svårt att se en bokning bli aktuell.

– Från Whites håll så tror jag att han hanterar situationen korrekt men jag vet inte vart Khabib står. Men frågar ni mig så kan jag åtminstone säga att han alltid håller sitt ord.

När man kollar på vad som finns kvar att göra för Khabib i divisionen är det inte mycket som väcker lättviktsmästarens intresse. Han har redan besegrat topprankade fighters som McGregor, Poirier, Justin Gathje samt flera inom divisionens top-15 ranking.


HETAST JUST NU


Cormier vill se Khabib möta GSP!

Cormier tror endast en motståndare kan få Khabib att återvända.

– Det måste vara George St-Pierre. Jag tror att det är en match med stor potential där han har möjlighet testa sig själv. Khabib är ute efter att skriva historia och med en vinst över “GSP” så är det exakt det han gör.

– När ditt matchfacit och namn blir så stort är det inte många saker som kan öka ens värde. Men en seger mot GSP gör garanterat det. Får vi se den slagskämpe som spöade Gathje ståendes i kombination med sina andra skickligheter blir det en riktigt spännande match. Khabib är väldigt talangfull och kan göra allt!

 

 

Vem vill du se “The Eagle” möta om han kommer tillbaka?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC 256

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...