Daniel Cormier utmanar Francis Ngannou – efter brutala knocken på UFC 249

✔ "All respekt i världen till Francis, men..." ✔ Ex-mästaren tänker inte vänta på Miocic återkomst

Tungviktaren Francis Ngannou stod för helgens knockout på UFC 249. Detta efter att ha golvat Jairzinho Rozenstruik endast 20 sekunder in i matchen.

Förre dubbelmästaren Daniel Cormier var expertkommentator under helgens gala, men tycks inte ha blivit alltför skrämd av Ngannous uppvisning. Cormier meddelar nämligen att han är intresserad av en fight mot kameruniern – om ett tredje möte med tungviktsmästaren Stipe Miocic uteblir.

– Om Miocic inte är villig att fightas så har Ngannou förtjänat en titelmatch, säger Cormier i en intervju (via MMA Fighting) och fortsätter:

– Om det är någon som ska fightas mot Francis Ngannou i en titelmatch så är det jag.

– Jag ska vara ärlig mot dig, all respekt i världen till Francis men jag är inte rädd för någon. Jag är redo att möta vem som helst, när som helst, menar Cormier.


LÄS MER: Francis Ngannou hyllas stort av Mike Tyson – efter skräckknockouten

LÄS ÄVEN: Tony Ferguson åkte på en riktigt tuff skada mot Justin Gaethje  


Daniel Cormier: “Som mästare måste man fightas”

Miocic har inte fightats sedan i augusti förra året då han besegrade just Cormier i ett returmöte och tog därmed tillbaka mästarbältet.

UFC-bossen Dana White har sedan dess varit ivrig med att få till ett tredje möte mellan de två tungviktarna – och överväger att dra in Miocics titel om han inte kan fightas.

Cormier, som har tänkt att gå i pension efter sin nästa match, hade hellre mött Miocic men vill framförallt lämna sporten som mästare.

– Jag skulle gärna möta Stipe en tredje gång, men om han inte kan fightas så kommer UFC att ta hans bälte och anordna en match mellan mig och Ngannou om tungviktstiteln.

– Så enkelt är det, som mästare måste man fightas, menar Cormier.

Miocic fokuserar just nu på sitt heltidsjobb som brandman under den pågående coronapandemin. Mästaren förklarade på Twitter att gymmen i hans hemstad Ohio hålls stängda till och med den 29 maj. Samma sekund som de öppnar igen så kommer han att påbörja sitt träningsläger inför en fight mot Cormier.

Det återstår alltså att se vem Cormier ställs mot i sin sista fight innan det är dags för 41-åringen att lägga handskarna på hyllan.

Vem ser ni helst att Cormier möter i sin sista match? Kommentera!

Kategorier
Senaste Nytt

Svara