Från vänster: Daniel Cormier, Jon Jones och Alexander Gustafsson. Foto: Rigel Salazar-Ag Fight/MMAnytt / Micha Forssberg-MMAnytt DC Jones Gustafsson DC
Från vänster: Daniel Cormier, Jon Jones och Alexander Gustafsson. Foto: Rigel Salazar-Ag Fight/MMAnytt / Micha Forssberg-MMAnytt

Daniel Cormiers utspel: “Jag behåller lätta tungviktstiteln om …”

✅ Så blir Alexander Gustafsson vs. Jon Jones på UFC 232 INTE en titelmatch

Daniel Cormier är för närvarande UFC-mästare i både lätt tungvikt och tungvikt. Åtminstone tills svenske Alexander “The Mauler” Gustafsson gör upp om titeln med Jon JonesUFC 232 den 29 december.

Det står nämligen klart sedan tidigare att den dubble mästaren kommer att bli av med bältet när det mötet går av stapeln. Detta verkar dock inte vara självklart för “DC”.

“Kan inte ta den från mig”

Cormier – som själv är inbokad till ett titelförsvar av tungviktsbältet mot Derrick “The Black Beast” Lewis om mindre än två veckor – öppnar nämligen för att behålla sin lätta tungviktstitel om han skulle förlora tungviktstiteln mot Lewis.

– Vem säger att jag inte kommer försvara mitt lätta tungviktsbälte om jag förlorar mot Derrick Lewis? Då kan de inte längre ta titeln ifrån mig. Kanske tillför det en helt ny del i ekvationen. Ni kan inte ta båda mina bälten ifall jag förlorar ett, påstår Daniel Cormier under ett nyligt scrum.

“Jag är mästare tills …”

“DC” vidhåller att han är rättmätig mästare i lätt tungvikt, och att han tänker försvara sin titel om han blir av med bältet mot “The Black Beast” på UFC 230.

– Jag är mästare i lätt tungvikt tills Gustafsson och Jones slåss. Om den lätta tungviktsmästaren skulle förlora sin tungviktstiteln är jag beredd att försvara mitt bälte. Då får vi lite att snacka om, fortsätter “DC”.

Upplev MMA av toppklass på Cirkus - köp dina biljetter till Superior Challenge 19 nu!
Kategorier
Daniel CormierSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...