Daniel Cormier överväldigar, dominerar och avslutar Volkan Oezdemir

✅ Har endast förlorat mot Jones

Lätt tungviktsmästaren Daniel Cormier och utmanaren Volkan Oezdemir bjöd på ett högt tempo från första sekund och trots att det var Oezdemir som tidigt landade så höll sig Cormier lugn och pressade framåt. I slutet av första ronden tog Cormier ned Oezdemir och var mycket nära att avsluta “No Time” med bara sekunder kvar.

I andra ronden tog Cormier ned Oezdemir och visade en brottning av högsta nivå. Efter att ha regnat ned ett stort antal slag så valde domaren att gå emellan och ge vinsten till Cormier via TKO.

Det är Cormiers första vinst sedan skandalmatchen mot Jon Jones där han förlorat bältet men sedan fick tillbaka det efter att Jones testat positivt för doping.

Ett stort fokus låg på Alexander Gustafsson efter matchen då bland annat Joe Rogan anser att han borde vara nästa man att utmana om titeln i lätt tungviktsklassen.

Resultat och statistik

Officiellt resultat: Daniel Cormier besegrar Volkan Oezdemir via TKO, Rond 2 – 2:00

Kategorier
Senaste NyttUFC 220

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]