UFC-svensken klar för ny match – på storgalan i Las Vegas!

✅ Teymur får nytt kontrakt - efter hemmasegern! ✅ Ställs mot obesegrad motståndare

Den svenske fjäderviktaren Daniel Teymur har förlängt sitt kontrakt med världens största MMA-organisation. Nu är han klar för ny fight på UFC 245 – en av årets allra största galor. Eventet, som äger rum i Las Vegas, har med flera av sportens största stjärnor på kortet och toppas av så många som tre titelmatcher.

Teymur, 31, kommer att möta amerikanen Chase Hooper – en obesegrad talang som endast är 20 år gammal. Detta bekräftas av källor till MMAnytt, efter att nyheten först rapporterades av nederländska MMA DNA.

Daniel Teymur: “Har inte släppt tårar sedan jag var 13 år”

Teymur (7-3 som MMA-proffs, 1-3 i UFC) inledde UFC-karriären med tre raka förluster mot tufft motstånd. UFC gillade dock svenskens underhållande stil – som bland annat ledde till en bonus för kvällens bästa match i debuten. Därav fick han stanna kvar trots den nedåtgående trenden och fightas på hemmaplan, när organisationen besökte Stockholm i början av sommaren.


RELATERAD KRÖNIKA: Ge Daniel Teymur en sista chans i Stockholm, UFC!


Där tog han också hem en efterlängtad – och känslosam – seger över den då obesegrade sydkoreanen Sung Bin Jo. Teymur skakade sin motståndare tidigt i matchen och kontrollerade alla tre ronder, för att i slutändan ropas ut som vinnare via enhälligt domslut.

Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Efteråt kom tårarna.

– Jag har inte grinat, jag har inte släppt tårar sedan jag var 13 år gammal. Idag fick jag min tår, sa Daniel Teymur efter matchen och fortsatte:

– Det är mycket jag kan säga och hit och tid, men du kommer inte förstå vad jag säger. Jag vet själv vad som krävs. Det jag har gått igenom, jag kan säga såhär, jag har hört många fighter som har snackat hit och dit. Du förstår inte hur allvarligt det är. Folk kan begå självmord, de kan gå och mörda sig själv, men jag vände på det. Jag bara, “F*ck, Daniel, skit i allt, ta tag i det här nu och vänd på steken. Du kan det, du kan det.” Och UFC gav mig en jättetuff kille från Asien, en känd kille som är flerfaldig champ.

Chase Hooper gör UFC-debut – fightades framför Dana White

Hooper (6-0-1 som MMA-proffs, 0-0 i UFC) kommer å andra sidan gå sin allra första match i den världsledande MMA-organisationen.

Talangen inledde karriären med fem raka segrar – innan han förra året fick chansen att fightas framför UFC-bossen Dana White Dana White’s Contender Series. Där säkrade han sin sjätte seger i rad mot amerikanen Canaan Kawaihae via enhälligt domslut. Se hela matchen nedan (via YouTube):

Vid tillfället var Hooper endast 18 år gammal. Den imponerande insatsen räckte för att bli erbjuden ett utvecklingskontrakt med UFC, som i praktiken innebär att man tas in under organisationens vingar – men får fortsätta utvecklas på mindre galor innan man senare tar steget över till oktogonen.

Hooper gick ytterligare en i december, då mot amerikanen Lashawn Alcocks på Cage Fury Fighting Championships 71. Detta var första gången som han hittills lämnat buren utan en seger, då matchresultatet blev oavgjort via delat domslut. Efter ett års träning utan match under 2019 verkar man dock ändå känna att Hooper nu är redo för nästa steg.

UFC 245: Spana in det senaste matchkortet!

UFC 245: Usman vs. Covington går av stapeln i T-Mobile Arena den 14 december. I huvudmatchen får vi se ett hatmöte mellan welterviktsmästaren Kamaru Usman och den kontroversiella toppfightern Colby Covington.

Se det uppdaterade matchkortet nedan!

 • Titelmatch i weltervikt: (C) Kamaru Usman vs. #1 Colby Covington
 • Titelmatch i fjädervikt: Max Holloway (C)  vs. #1 Alexander Volkanovski
 • Titelmatch i bantamvikt (damer): (C-BW/FW) Amanda Nunes vs. #1 Germaine de Randamie
 • Bantamvikt: #4 Petr Yan vs. #12 Urijah Faber
 • Bantamvikt: #1 Marlon Moraes vs. (#3-FW) Jose Aldo
 • Flugvikt (damer): #2 Jessica Eye vs. #6 Viviane Araujo
 • Weltervikt: Matt Brown vs. Ben Saunders
 • Flugvikt: #5 Brandon Moreno vs. #6 Kai Kara-France
 • Mellanvikt: Oskar Piechota vs. Punahele Soriano
 • Bantamvikt (damer): #2 Ketlen Viera vs. #8 Irene Aldana
 • Weltervikt: Mike Perry vs. Geoff Neal
 • Fjädervikt: Daniel Teymur vs. Chase Hooper

Vad tycker ni om matchningen? Blir det andra raka UFC-vinsten för Daniel Teymur? Kommentera!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Daniel TeymurSenaste NyttUFC 245

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara