Stor VM-revansch för svenske stjärnskottet – slår ut mästaren

✅ 5 svenskar vidare till semifinal!

Kvartsfinaldagen är över i Bahrain och fem svenskar är klara för semifinalerna på torsdag. Totalt har vi fyra fighters i semifinal på damsidan, medan endast en av herrarna står ensam kvar. Det var inte på vilket sätt som helst han gick vidare heller:

Nedslagen och utstrypt på EM – Daniyal Shamkhalov tar betydelsefull revansch

Under EM förra året tog det stopp för Västerås Fight Clubs Daniyal Shamkhalov mot Bahrains Abdulmanap Magomedov. Efter att matchen började jämnt träffades Shamkhalov av en huvudspark som skakade honom. Magomedov följde upp med en strypning som släckte lyset på Shamkhalov.

Magomedov tog hem hela turneringen efter en riktig rysare i finalen mot Ukraina.

I kvartsfinalen på VM möttes de återigen – men resultatet blev annorlunda. Shamkhalov stoppade alla Magomedovs nedtagningar och prickade honom med knän och slag, både från distans och i clinch.

De få gånger Magomedov fick ned honom kom han upp och fortsatte plocka poäng. När domarna läste ut resultatet stod Shamkhalov som segrare – i något han kallar för “en otroligt betydelsefull vinst”.

Så sjukt skönt att få till revanschen, sade Shamkhalov till MMAnytt efter vinsten.

Denna match var otroligt betydelsefull för mig och den tog jag. Alla ska få smaka på Kalashnikov Shamkhalov, avslutar han.

Bezan Mahmudi slår rekord(?) i antal submission-försök

Sveriges första representant i atomvikt någonsin, Bezan Mahmudi från Allstars Gym, gick in mot den respekterade finskan Jenna Horto.

Mahmudi visade direkt vem som bestämde och fick ner finskan. Under matchens gång var hon nära mer flera submissions – och satte förmodligen rekord för flest antal submission-försök i en match.

Finskan visade dock sin tuffhet och överlevde alla Mahmudis försök – men fick se sig besegrad via domslut.

Imorgon så lovar jag att avsluta på submission, sade Mahmudi till MMAnytt efter matchen.

Besviken att jag inte fick till någon sub idag men jag ska 100% vinna på sub imorgon!

Bianca Antman vidare efter submission-seger

Sedan var det dags för lagkamraten Bianca Antman att gå in i buren mot den regerande afrikanska mästarinnan Ceileigh Niedermayr. Precis som Mahmudi tog Antman kommandot direkt och gav inte den guldklädda sydafrikanskan den minsta respekt.

I andra ronden fastnade Niedermayr i ett armlås som hon inte kunde tagit ur – och tvingades klappa. Därmed inkasserade Antman sin första vinst inom IMMAF efter besvikelsen på EM.

Sandra Meneses tar hem TKO-vinst

Silvermedaljören på EM från Kampsportstadion, Sandra Meneses, gick sin första match på VM mot Frankrikes  Cruau Marine. Meneses satte press direkt vilket till slut ledde henne till mount-position i andra ronden.

Några välplacerade slag senare såg domaren igen annan utväg än att bryta matchen och Meneses är nu vidare till semifinal.

Frida Vastamäki clinchar och sparkar sin väg till semifinal

I en retur från EM ställdes Kampsportstadions Frida Vastamäki återigen mot Storbritanniens Lexi Rook.

Vastamäki tryckte upp Rook mot buren och när nedtagningarna inte riktigt satt träffade hon med flera fina knän mot brittiskan. Hon träffade även med många fina sparkar som fick Rook att backa.

När domaren läste upp domslutet stod Vastamäki som vinnare.

Foto: IMMAF

Hon hade blivit bättre sen senast, sade Vastamäki till MMAnytt.

Min gameplan var att clincha henne mot buren och ta ned. När det inte funkade fick jag ta till knäna.

Regerande Europamästaren tvingas lämna WO

Många hade sett fram emot att få se Allstars Gyms Yrsa Sandin – efter hennes succé på EM i somras. Den regerande Europamästaren plockade hem ett EM-guld i Stockholmsderbyt tidigare i år, mot den tidigare nämnda Meneses, och drog det längsta strået.

Tyvärr tog sig Sandin aldrig till matchen och tvingades lämna walk over mot Saida Khassenova från Kazakstan. Detta på grund av medicinska skäl.

Ni hittar fullständiga resultat och morgondagens matchningar HÄR.

Mer om VM i MMA

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...