Därför återvänder Alexander Gustafsson till lätt tungvikt på UFC London!

✔ "Att återvända till att tävla i Europa kommer att bli fantastiskt för honom"

Den svenska MMA-pionjären Alexander Gustafsson (18-7 MMA, 10-7 UFC) inspirerades av fansen till att återvända till sin ursprungliga viktklass.

“The Mauler” Gustafsson har inte haft mycket framgång i buren på senare tid. Efter den svåra förlusten mot Anthony Smith 2019 lade han handskarna på hyllan, men kom trots det att återvända till sporten året därpå. Gustafsson tävlar vanligtvis i lätt tungvikt och det är även viktklassen där han haft mest framgång genom karriären. Men när han återvände 2020 klev han upp till tungvikt för att ta sig an den forne mästaren Fabricio Werdum. Det blev ett snöpligt avslut på matchen då Werdum tidigt kunde få ner Gustafsson till mattan för att strax därefter tvinga honom att klappa med en armbar.

Sedan dess har UFC-svensken velat mellan viktklasser. Han har fått matcher inbokade mot Paul Crag i lätt tungvikt och Ben Rothwell i tungvikt, men bägge matcher kom senare att ställas in. Nu har “The Mauler” bestämt sig för att fokusera på lätt tungviktsklassen. På UFC London den 23 juli ställs han mot Nikita Krylov (27-9 MMA, 8-7 UFC) i en avgörande match för den 35-åriga svenskens karriär. Rekommendationer från fansen låg till grund för MMA-pionjärens beslut att återvända till lätt tungvikt, åtminstone enligt Allstars-tränaren Alan Nascimento.

– Vart vi än gick bad fansen honom att återvända till sin ursprungliga viktklass, sade Nascimento till Sherdog om Gustafssons beslut att återvända till lätt tungvikt.

– Att återvända till att (tävla i) Europa kommer att bli fantastiskt för honom. Det är otroligt intressant hur motiverad Gustafsson blir av den nya generationen. Utöver att vara det främsta namnet inom svensk MMA är Alex även en idol för en helt ny generation av fighters som tränar hos oss idag. Hans historiska matcher mot Jon Jones och Daniel Cormier och det faktum att han redan besegrat (de senaste mästarna i divisionen) [Glover Teixeira] och [Jan Blachowicz] hade definitivt gett honom en genväg till divisionens toppskikt ifall han besegrar Nikita och två motståndare till.

Om det blir en motiverad Gustafsson som gör comeback på UFC London kan en titelmatch vänta precis runt hörnet för honom. Särskilt med tanke på att han tidigare besegrat de två senaste mästarna Teixeira och Blachowicz samt tränat tillsammans med den rådande mästaren Jiri Prochazka Allstars Training Center i Stockholm. Med endast ett par vinster kan han få möjlighet att tävla om guld i divisionen, som haft tre nya mästare sedan “Bones” Jones lämnade ifrån sig bältet för att istället fokusera på tungviktsklassen.

Tror du att Alexander Gustafsson kan vinna lätt tungviktstiteln?

 


HETAST JUST NU


 

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste NyttSvensk Kampsport

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...