Obesegrade Darren Till tar hem domslutet efter en hård kamp med Jessin Ayari

Darren Till säkrade två ronder och såg till att hålla sig borta från all fara i tredje ronden då han mötte Jessin Ayari. Matchen gick slutligen till domarna som valde att ge vinsten till engelsmannen Till

Rond 1:

Den första ronden började väldigt avvaktande där de båda kände av varandra. Efter lite över en minut träffade dock Till med en hård rak vänster som skakade Ayari en aning, varefter han kunde höja tempot och pressa på tysken. Till träffade sedan med flera hårda slag och fick även ned Ayari vid två tillfällen. Ayari tog sig dock upp bägge gångerna.

Jag ger ronden till Till, 10-9.

Rond 2:

I rond två fick vi se en mer händelserik matchbild. Till träffade Ayari tidigt med hårda slag, som tvingade Ayari att panikdyka. Till var med och hamnade överst, där han träffade med fler fler hårda slag. Ayari var dock kvar i matchen och jobbade från guard där han försökte få till ett armlås, något som dock misslyckades. Ayari lyckades sedan ta sig upp och träffade då Till med ett hårt knä som skakade Till. Han följde upp med flera hårda slag och försökte sig sedan på en nedtagning – som dock misslyckades. Till svarade på det misslyckade nedtagningsförsöket med en hård huvudspark innan han kort senare sänkte Ayari med en hård vänster. Han öste ner med flera hårda slag från topp, men Ayari klarade sig. Domaren valde efter ett tag att ställa dem upp, varpå ronden kort därfter tog slut.

Även denna rond ger jag till Till, 10-9.

Rond 3:

I den tredje och sista ronden utbröt direkt en slagväxling där Till träffade bäst. Vid det här laget var Till mycket självsäker och sänkte guarden en hel del emellanåt. Ayari visste att han låg under på poängkorten och pressade på samt sökte nedtagningar, som dock enkelt viftades bort. Ayari kom även med vilda svingar som missade och det var tydligt att Till var den bättre strikern. Efter att Till träffade med ett hårt knä följt av slag, så råkade han peta Ayari i ögat. Domaren såg detta och dömde timeout. Matchen startades sedan igen varpå Till självsäkert rörde sig fram och tillbaka på utsidan, samt sänkte guarden och sträckte fram hakan. När Ayari sprang in tajmade Till honom med ett hårt slag innan matchen sedan tog slut.

Ännu en 10-9-rond för Till i min bok.

Resultat:

Darren Till besegrade Jessin Ayari via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-27).

Kategorier
Senaste NyttUFC Stockholm

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara