Darren Till lackar ur på Marvin Vettori – tar sikte på Israel Adesanya!

✔ "Jag vill bara slå Marvin!" ✔ "Det är magiker mot magiker"

Darren Till är planerad att möta Marvin Vettori 10 april.

I en intervju med Ariel Helwani besvarade Till det senaste tjafset från hans kommande motståndare. Enligt honom ska Vettori ha skickat ett förnedrande meddelande på Instagram.

“The Gorilla” Till tar inte lätt på Vettoris utspel.

– Ta det lugnt. Jag vet att du tränar hårt, jag vet att du är tuff, Jag vet att du är ful. Men ta det lugnt. Vi kommer att slåss den 10 april. Du får slå mig hur mycket du vill. Kom och bevisa att du tränar hårt. Bevisa det, säger Till.

 

Till fortsätter intervjun med en lättsam ton, även om italienarens jargong tycks påverka honom. Stundtals brinner det till i hans ögon och orden flyger.

– Jag behöver inte prata. Matchen säljer sig själv. Jag gillar inte när folk säger dumma saker som “jag kommer att få dig att be om förlåtelse”. Håll bara din käft! Jag vet inte ens vad jag tjänar i den här matchen. Jag bryr mig inte, jag vill bara slå Marvin, säger Till.HETAST JUST NU


En seger för Darren Till kan leda till bältet

Senast Till gick en match i oktagonen var i juli 2020. Han förlorade då mot den före detta mästaren Robert Whittaker på domslut.

Whittaker kommer härnäst att ställas mot Paulo Costa. Den matchen äger rum 18 april, åtta dagar efter att Till och Vettori ryker ihop.

Med största sannolikhet kommer endera vinnare i dessa två matcher att bli rankad etta i mellanviktsklassen. Sedan väntar en match mot divisionsmästaren Israel Adesanya.

Adesanya har vid flera tillfällen uttryckt sin entusiasm över att möta Till, och längtar efter en match med honom. Det är ett möte som även “The Gorilla” tror kommer att bli av.

I intervjun med Helwani kommer den matchen på tal, och Till säger följande;

– Jag tror det finns en god chans för det. Det är som en mellanviktstävling just nu. Låt Adesanya ta det lugnt och kolla på matcherna. Men jag vet att han vill möta mig. Det brukar vara utmanaren som ber om titelmatch, men nu är det tvärtom.

Till fortsätter att prata detaljerat om ett framtida möte med mästaren.

– Det är magiker mot magiker. Vem har kryptoniten att slå den andra stående? Jag har sagt det sedan länge, jag är en av de bästa stående i UFC. Izzy också, han är före mig. Men jag känner att jag har det som krävs för att ta honom.

Utöver de två spännande matcherna mellan Till, Vettori, Costa och Whittaker har vi också en tidigare match på schemat att se fram emot.

Den 21 mars ställs nämligen Derek Brunson mot Kevin Holland. En eventuell vinst för Holland i den matchen kan vara det han behöver för att kasta sig in som en joker i den inofficiella mellanviktstävlingen.

 

Hur tror du rankingen i mellanviktsklassen kommer se ut om några månader?

 

Kategorier
Darren TillMarvin VettoriSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara