Darren Till om Khabibs kritik: Några av oss är inte muslimer – Är vi dåliga människor?

✔ Brittiske UFC-stjärnan tar inte lätt på Khabibs kommentarer! ✔ "Khabib missade vikten typ fem gånger!"

Darren Till tog inte lätt på Khabibs Nurmagomedovs kritiska kommentarer om Khamzat Chimaev och det svenska laget.

Fotbollsmatch - UEFA - 25 sep 20:45

Danmark - Frankrike
3.35 - 2.15
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Khamzat hade stora problem med sin viktnedgång inför UFC 279 och missade viktgränsen inför sin welterviktsmatch med råge. Hans match mot UFC-veteranen Nate Diaz kom därmed att ställas in och Khamzat matchades istället med Kevin Holland, ett möte som succésvensken totaldominerade.

Trots framgångarna i buren så kom dock mycket kritik att riktas mot Khamzat under veckan. Han hamnade i tjafs med Paulo Costa på UFC-gymmet, bråkade med Holland backstage och pekade finger till fansen efter att ha missat viktgränsen. Det kom att leda till kommentarer från bland annat UFC-stjärnan Khabib som menade på att Khamzat inte har “bra människor” omkring sig.

– Om du är en muslim måste du ha bra folk omkring dig, förklarade Khabib. Muslimer som kan säga, “Hörru, gör inte så här”. Jag tittade nyss på invägningen för Khamzat Chimaev. Jag följde det som hände med hans vikt och kollade på hans team. Det finns inga muslimer omkring honom och det är väldigt dåligt. Eftersom om du är en muslim behöver du goda, starka människor runt dig. (De) kommer att säga, “Kom hit, gör så här (istället)”.

– När du blir känd och rik, när du får makt och det inte finns folk som kan ge dig råd eller du inte lyssnar på dem, då kommer något (dåligt) att hända. Du behöver bra folk, även om du inte gillar det (de har att säga) så behöver du dem.

“The Gorilla” Till har tränat med Khamzat och hans Stockholmsbaserade lag Allstars Training Center i närmare ett år. Han kommenterade Khabibs kritik i en intervju med ESPN och ställde sig frågandes inför den forne UFC-mästarens resonemang.

– Jag såg att Khabib sa något typ: “Khamzat har inga bra människor runt sig”, sade Till. Jag förstår, jag förstår den muslimska tron ??och sånt. Jag har några väldigt nära muslimska vänner här i Liverpool, utomlands och i Dubai. Jag gillar bara inte att han säger… Jag vet inte om han riktar sig mot mig eller någon i Khamzats lag, hans tränare, lagkamrater eller vad som helst? Det finns några av oss som inte är muslimer. Jag gillar inte (Khabibs kommentarer) för jag tänker bara på vad som är bäst för Khamzat… Mitt enda mål under veckan var att se [Khamzat] vinna matchen. Jag ville bara att han skulle klara vikten och vinna matchen. Jag backar honom mer än någon annan.

– Khabib missade vikten typ fem gånger, fortsatte Darren Till. Han har bra människor omkring sig. Det är bara för att jag och Khamzat har lite kul framför kameran, vi är lite vilda. Betyder det att jag inte är en bra människa eller att hans tränare inte är bra människor? Hans brasilianska jiu-jitsu-tränare (Alan Do Nascimento) är en av de bästa grappling-utövarna genom tiderna. Han är inte muslim, betyder det att han är en dålig människa?

Det var första gången som Khamzat officiellt missade viktgränsen i sin proffskarriär. Värt att notera är att även Khabib hade stora problem med att klara viktgränsen vid ett par tillfällen under sin UFC-karriär. Khabib missade vikten i sin UFC-match mot Abel Trujillo och blev tvungen att ställa in sin delade huvudmatch mot Tony Ferguson inför UFC 209. Även i sin sista titelmatch innan pensionen hade Khabib stora problem med vågen.

Khamzats problem med vikten under UFC 279 har lett till spekulationer om hans framtid inom welterviktsklassen. UFC-chefen Dana White har bland annat sagt att mellanvikt vore “vettigt” för Khamzat framöver, vilket isåfall grusa UFC-svenskens planer på att ta welterviktsbältet innan han flyttar upp en viktklass!

Är Khabibs kritik berättigad?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

HETAST JUST NU

 

Danmark vs Frankrike

 

3.35 – 2.15

 

25 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Darren TillSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...