Darren Till skadad – här är Jack Hermanssons nya motståndare

✔ Svensken går miste om toppmatchen ✔ Möter orankad UFC-fajter

Den Norge-baserade svensken Jack Hermansson, världsfyra i UFC:s mellanviktsdivision, skulle ha mött Liverpools storstjärna Darren Till i sin viktigaste fajt hittills den femte december.

Nyligen nåddes Hermansson dock av ett trist besked. Till har nämligen skadat sig, och tvingas därför dra sig ur matchen.


LÄS MER: Topprankade UFC-svensken om Israel Adesanya: “Jag är en bättre fajter”

LÄS OCKSÅ: Jack Hermansson om Khamzat Chimaev: “Han kan nå Conor McGregor-nivå”


Nu står det också klart att amerikanen Kevin Holland hoppar in som ersättare och möter Hermansson, i vad som blir en betydligt mer riskabel fajt för svensken. Matchen är bokad som ny huvudattraktion för galan den femte december, som går av stapeln på UFC Apex i Las Vegas.

ESPN var först med att rapportera om Tills skada och Hermanssons motståndarbyte.

Kan skriva UFC-historia – om han besegrar Jack Hermansson

Darren Till är rankad på sjätte plats i och är ett stort namn i mellanvikten. En seger mot honom hade sannolikt klassificerats som Jack Hermanssons största i karriären, och hade kunnat leda till en titelchans vid vinst.

Kevin Holland är å andra sidan en betydligt mindre känd UFC-fajter som inte ens är rankad i topp 15. Däremot är han en farlig och okonventionell motståndare som vunnit fyra matcher under 2020, senast mot Charlie Ontiveros med brutala slams förra helgen.

Skulle Holland lyckas besegra Hermansson slungas han upp rejält i rankingen – samtidigt som han skulle skriva UFC-historia som den första mellanviktaren att vinna fem raka matcher under ett och samma kalenderår.

Hermansson har vunnit fem av sina senaste sex matcher och sågs sist besegra Kelvin Gastelum via submission.


SE ÄVEN: Darren Tills kaxiga utmaning – till Khamzat Chimaev!


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Darren TillJack HermanssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara