Darren Till vill möta Rafael dos Anjos på brasilianarens hemmaplan

✅Darren Till tror inte att Tyron Woodley vill komma tillbaka ✅Kan också tänka sig "Wonderboy", Usman eller Ponzinibbio

Darren Till är ute efter att återvända till buren och inför sin comeback vill han boka in en match mot den före detta lättviktsmästaren Rafael dos Anjos. “The Gorilla” Till har själv bott i Brasilien under många år, pratar portugisiska flytande och säger att en match mellan honom och “RDA” vore rimlig med tanke på att det inte finns något klart datum för när den regerande mästaren Tyron Woodley kommer att återvända till buren.


Darren Till envisas med match mot “Wonderboy”: “Let’s just fucking fight!”


Ung och obesegrad

Den 25-åriga welterviktaren “The Gorilla” Till har slitit med hälsoproblem den senaste tiden men är redo att göra sin comeback med buller och bång.

Han är obesegrad i sin professionella karriär och rider just nu på en vinstsvåg med tre raka segrar där hans senaste TKO-vinst över Donald Cerrone är kronan på verket. Med mycket hype bakom sig och en #7-plats i UFCs ranking är Till ute efter en stor utmaning som kan hjälpa honom att nå en titelmatch under 2018.

Trots att bland annat UFCs president Dana White sagt att dos Anjos är nästa man att utmana om bältet så hoppas Till kunna utnyttja det rådande läget och utmana brasilianaren – och han är beredd att göra det på “RDAs” hemmaplan:

“Just because of his fan base there,” sade Till till MMA Fighting, “and I’ve obviously lived there. I’ve got a lot of fans there, and I can speak the language. It would be a good sell in Brazil, if he’s willing to do it.

“I know he’s waiting for [Tyron] Woodley but Woodley doesn’t seem to want to come back.”

Till tillhör den skara av unga fighters som på kort tid rört om i UFCs ranking och han är beredd att bege sig vartsomhelst för att få till en match mot “RDA”.

Han säger att han mycket väl kan tänka sig att möta brasilianaren i USA om Brasilien inte skulle falla den före detta mästaren i smaken:

“The Americans need to see the new breed,” sade Till.

“The Gorilla” tänker dock inte diskriminera och skulle han inte få till en match mot “RDA” så kan han tänka sig att möta #10-rankade Santiago Ponzinibbio, #8-rankade Kamaru Usman eller #1-rankade Stephen “Wonderboy” Thompson.

Den sistnämnda är dock en motståndare som Till har försökt att få till under en längre period utan att något materialiserats. Usman har i sin tur ingen match inbokad och Ponzinibbio försöker få till en huvudmatch mot Cerrone i Chile den 19 maj.

I slutändan säger Till att det kvittar vem som skriver på kontraktet då han ändå kommer att stiga i rankingen efter ännu en vinst. Han känner dock att fansen börjar hungra efter hans retur till buren och att det endast finns ett namn som är mer eftertraktat just nu:

“Apart from Conor, everyone is anticipating my comeback more than anyone else,” fortsatte Till. “It will be big.”


Vem vill du se Till möta?

Kategorier
Darren TillSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]