Bilder via Viaplay

Svenske UFC-veteranen förlorar för första gången på över sex år!

✅ David Bielkhedens mäktiga vinstsvit har nått sitt slut ✅ Förlorar tuff fight på Superior Challenge 19

Superior Challenge 19 pågår för fullt på Cirkus i Stockholm och alldeles nyss avgjordes den första av de delade huvudmatcherna. Där fick vin se organisationens welterviktsmästare – PRIDE – och UFC-veteranen David Bielkheden – ta sig an finnen Patrik Pietilä i en match där bältet inte stod på spel.

Bielkheden fick det riktigt tufft i de två första ronderna, och även om han kom tillbaka starkare i rond tre så var det för lite, för sent. “Buster” förlorade matchen via enhälligt domslut och den svenske MMA-pionjären fick därmed en nio matcher lång vinstsvit bruten.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio följande:

Rond 1:

Bielkheden får in en legkic kdirekt och följer upp med en höger som precis missar. Bielkheden följer upp med huvudspark, som missar. Svensken får därefter in en hård kroppsspark som verkar påverka Pietilä. Bielkheden får in ännu en hård legkick.

Bielkheden får in flera hårda sparkar, både lågt och mot kroppen. Matchbilden fortsätter på samma vis, med Bielkheden som får in flera sparkar utan att finnen svarar riktigt. Pietilä får in några träffar men Bielkheden backar undan utan problem. De möts i mitten igen, och Bielkheden fintar med en spark.

Bielkheden går in för ett slag, men finnen kontrar och sänker svensken! Finnen är nu ovanpå Bielkheden, som är vid liv och försvarar sig underifrån. Pietilä får in en del ground and pound, men inget som direkt träffar hårt. Svensken försöker resa sig, men Pietilä är följsam och börjar nu få in rejäl ground and pound med slag ovanifrån innan ronden tar slut.

MMAnytts vinnare: 10-9 Pietilä

Rond 2:

Bielkheden möter Pietilä i mitten, och får direkt in en låg spark. Efter en del avvaktande går Bielkheden för en nedtagning men finnen försvarar bra och börjar avlossa ett flertal sparkar varav några träffar. Bielkheden missar precis en hård overhand.

Pietilä får in en slag-spark-combo, och lyckas därefter sänka svensken igen med en rejäl rak höger! Finnen är nu ovanpå Bielkheden och kopplar ett huvudlås men svensken klarar sig. Pietilä har nu full gard på Bielkheden, som försöker hålla ner finnen mot kroppen.

Pietilä får inte direkt in något ground and pound, utan Bielkheden försvarar sig bra underifrån. Bielkheden lyckas nästan ta sig upp, och Pietilä får nästan in ett knä och lyckas få ner svensken på marken igen. Bielkheden lyckas ta sig upp och pressar nu finnen mot burstaketet. Svensken lyckas ta ner Pietilä och tar hans rygg mot staketet med bara 10 sekunder kvar.

MMAnytts vinnare: 10-9 Pietilä

Rond 3:

Bielkheden går direkt för en takedown, men finnen försvarar och Bielkheden pressar honom mot buren. Bielkheden får in ett fint knä, och finnen svarar med ett eget. Bielkheden lyckas till sist få ner Pietilä, och hamnar i halvgard. Bielkheden håller bra kontroll ovanifrån och lyckas ta finnens rygg.

Bielkheden utdelar ground and pound och går för en rear naked. Finnen försvarar sig dock, och Bielkheden fortsätter utdela slag ovanifrån och kontrollera Pietilä, som har det riktigt tufft nere på marken.

Bielkheden går för en head and arm-choke men släpper den och fortsätter hålla toppkontroll med mindre än en minut kvar av matchen. Bielkheden går för en kimura, men finnen tar sig loss och svensken tar hans rygg återigen. Matchen avslutas med Bielkheden i dominant position.

MMAnytts vinnare: 10-9 Bielkheden

Vinnare via enhälligt domslut: Patrik Pietilä


LÄS MER: Superior Challenge 19 – Liveresultat och play-by-play


 

Kategorier
David BielkhedenSenaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara