David Teymur till MMAnytt: “Alla duckar mig”

✅ Stigande UFC-svensken fightas i Brasilien nästa helg: "Jätteviktig match"

David Teymur är klar för en efterlängtad återkomst i UFC. Den svenske topplättviktaren kommer för första gången någonsin att fightas i Brasilien, då han tar sig an Charles “Do Bronx” Oliveira på UFC Fortaleza om mindre än två veckor.

Läs mer: David Teymur klar för match på UFC Fortaleza

När MMAnytt möter David på Allstars Gym i Stockholm efter ett träningspass berättar han att han åker till Brasilien i helgen – och att han ser fram emot utmaningen det innebär att möta Oliveira på hans hemmaplan.

– Det är kul. Jag har ju aldrig varit i Brasilien tidigare. Det är roligt med första gången, men det är klart – han (Oliveira) är ju från Brasilien och alla kommer vara där. Det är också en grej man måste tänka på, alla fans och folk runtom. Du kommer till ett helt annat land och möter deras hemmakille. Men jag fokuserar på min uppgift, och jag har röster och stöd som kommer här hemifrån, säger David Teymur.

David Teymur

David Teymur tar sig an hemmasonen Charles Oliveira (bilden) på UFC Fortaleza nästa lördag.

“Alla duckar mig”

Teymur, som har fem raka vinster i vad som enligt många anses vara UFC:s i särklass tuffaste division, har länge varit ute efter en rankad motståndare utan att få sina böner hörda. Nu får han i stället ta sig an den orankade Oliveira, som har fyra vinster på sina fem senaste, och är en riktig veteran i gamet.

“Do Bronx” innehar bland annat UFC-rekordet i antal vinster via submission (12 st).

Varför tror du att du fortfarande har så svårt att få en rankad motståndare?

– Alla duckar mig. Jag har en stil som UFC gillar, och det har bara blivit så helt enkelt. Det är klart att det inte är så jättekul. Men ibland får man ha lite tålamod, liksom. Man får vänta, sitta i båten och vänta tills det nappar, säger Teymur.

David Teymur

David Teymur (vänster) tillsammans med brodern Daniel Teymur (höger). Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Läs också: Dana White om David Teymur: “Otrolig – förtjänar rankat motstånd”

“Kan tro att det är lätt, men …”

David erkänner att den fem matcher långa vinstsviten också innebär en del press för honom att prestera nästa lördag.

– Det är en jätteviktig match. Utifrån kan man tro att allt är lätt att hantera, men från min sida vet jag att det inte riktigt är så lätt som alla tror – det du går igenom mentalt, med nerver och allt det där. Så det är klart att det finns en press, men allt blir vad man gör det till.

– Jag är ju den enda i Sverige som har fem raka vinster i UFC, och det kommer jag alltid ha med mig. Men jag ska ta hem bältet en dag, det hoppas vi, säger Teymur.

UFC Fight Night on ESPN+ 2 äger rum i Fortaleza den 2 februari.

Denna artikel publicerades för första gången den 23 januari 17:14.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara