De La Hoya har “tränat i smyg” – Utmanar Conor McGregor och lovar knockout

Oscar "The Golden Boy" De La Hoya säger nu att han tränat i smyg för en comeback mot ingen mindre än UFCs lättviktsmästare Conor McGregor (!).

Det verkar som den före detta boxaren och flerfaldiga världsmästaren Oscar De La Hoya har en obestridlig förmåga att sätta sig själv i centrum när nyhetstablåerna svärmar. 44-åringens senaste uttalande har fått MMA- och boxningsfans över hela världen att höja på både ett och två ögonbryn då “The Golden Boy” De La Hoya nu säger att han tränat i smyg för en comeback mot ingen mindre än Conor McGregor (!).

Har inte tävlat sedan december 2008

De La Hoya har inte tävlat sedan han i december 2008 gick en match mot Manny Pacquiao och förlorade efter att hans ringhörna stoppat matchen efter den åttonde ronden.

Efter matchen gick De La Hoya fram till Pacquiaos tränare Freddie Roach och sade:

“You’re right, Freddie. I don’t have it anymore.”

I april 2009 gjorde han det klart att han skulle pensionera sig från sporten men nu, mer än åtta år senare, verkar det som att De La Hoya antingen hittat gnistan igen eller helt enkelt hoppas på en rejäl lönedag.

“The Golden Boy” avslöjar nämligen i en intervju med DashRadio att han tränat i smyg, känner sig starkare och snabbare än någonsin och “vet” att han kan knocka McGregor inom två ronder:

“You know I’m competitive,” sade De La Hoya i en intervju med DashRadio. “You know I still have it in me. I’ve been secretly training. Secretly training. I’m faster than ever, and stronger than ever. I know I could take out Conor McGregor in two rounds. I’ll come back for that fight. Two rounds.

“Just one more. I’m calling him out. Two rounds. That’s all I need. That’s all I’m going to say.”

De La Hoya är dock inte ensam om att utmana den irländska lättviktsmästaren. “The Notorious” har matchats mot ett antal boxare och MMA-fighters.

Konsensus i MMA-världen verkar dock vara att “The Notorious” bör försvara bältet mot den värdiga motståndaren och interrimmästaren Tony Ferguson.

Det verkar som att De La Hoya får ställa sig i kö tills vidare då de senaste rapporterna säger att McGregor var inbokad för att tävla under UFC 219 i slutet av året, en match som dock blev avbokad efter att skandalscener utspelat sig i under helgens Bellator 187.

 

Vad säger du, är du sugen på De La Hoya vs. McGregor?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara