De nya MMA-reglerna träder i kraft den 1 januari 2017

Igår antog Association of Boxing Commissions de nya MMA-reglerna. Efter ett möte idag meddelas att reglerna träder i kraft med början nästa år.

De nya reglerna, som bland annat gäller ändringar i poängsystemet och ändringar av definitioner, röstades igår igenom i Association of Boxing Commissions (ABC) med rösterna 42 mot 1 med två som avstod att rösta, Mississippi och Tennessee. Missouri och Ohio deltog inte i veckans konferens.

Under dagen har det genomförts en diskussion kring dessa regler och det har bestämts att dessa regler kommer att börja träda i kraft den 1 januari 2017, vilket meddelades av ABCs president Mike Mazzulli idag. Alla kommissioner kommer inte att tvingas att implementera de nya reglerna, som till exempel New Jersey väljer att inte göra, det är helt upp till varje jurisdiktion.

Missouri och Ohio som inte deltog i veckans konferens är istället med och skapar en egen kommission kallad Association of Combative Sports Commissions (ACSC). Dessa två stater räknas som inaktiva medlemmar i ABC och det är osäkert om de kommer att implementera de nya reglerna.

Representanten för brasiliens atletiska kommission, Comissão Atlética Brasileira de MMA (CABMMA), Cristiano Sampaio var på plats för konferensen och han har meddelat att CABMMA planerar att implementera de nya reglerna, även om de inte är en medlem av ABC än.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste NyttZ-Klistrad artikel

Svara