Foto: Stephen R. Sylvanie

Vem är egentligen decenniets bästa kampsportare? Se listan här!

✅ Flera UFC-mästare högt upp i rankingen

Decenniet börjar gå mot sitt slut och borta på Sportbible har man samlat en lista över de världens mest framgångsrika kampsportare under de senaste tio åren.

Tidigare när dessa listor har färdigställt har väldigt få MMA-fighters tagit plats på listan. Denna gång finns hela sex före detta eller regerande UFC-mästare med på listan, både kvinnor och män.

På plats elva hittar vi MMA-pionjären Ronda Rousey. Hon mäktade med ett fight record på tolv vinster och två förluster – och var den första kvinnan att fightas i UFC.

På plats nio ser vi sedan dubbelmästaren Amanda Nunes som hunnit med 18 matcher och vunnit 15 av dem. Superstjärnan Conor McGregor hittar vi på åttondeplatsen, tätt följt av Georges St. Pierre.

Två UFC-mästare slår sig in i topp fem där Daniel Cormier hamnar på plats fem medan ärkerivalen Jon Jones hamnar på en andraplats.

Vinnaren blev mexikanska boxaren Canelo Alvarez som tog hem bälten i fyra olika viktklasser och vann 23 matcher av 25, där den enda förlusten kom mot Floyd Mayweather.

Se hela listan nedan!

12. Wladimir Klitschko (matchfacit: 11-2)
11. Ronda Rousey (matchfacit: 12-2)
10. Gennady Golovkin (matchfacit: 22-1-1)
9. Amanda Nunes (matchfacit: 15-3)
8. Conor McGregor (matchfacit: 18-3)
7. Georges St-Pierre (matchfacit: 7-0)
6. Andre Ward (matchfacit: 11-0)
5. Daniel Cormier (matchfacit: 21-2 & 1 no contest)
4. Floyd Mayweather (matchfacit: 10-0)
3. Manny Pacquiao (matchfacit: 12-4)
2. Jon Jones (matchfacit: 16-0 & 1 no contest)
1. Canelo Alvarez (matchfacit: 23-1-1)

Vad tycker ni om listan? Håller ni med? Kommentera!

Relaterat

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara