Demetrious Johnson är osäker om han kommer få betalt för UFC 215

Flugviktsmästaren Demetrious Johnson fick sin match mot Ray Borg inställd och vet inte om han kommer att få betalt från UFC.

Flugviktsmästaren Demetrious Johnson tränade hårt och länge inför UFC 215. Matchen mot Ray Borg skulle inte bara innebära ett titelförsvar för ”Mighty”, han skulle också få chansen att slå Anderson Silvas rekord för flest titelförsvar i UFC samt ta hem en lönecheck till sin familj.

Ännu inte fått betalt

Borg drog sig dock ur huvudmatchen bara en dag innan mötet skulle ta vid och nu verkar det som att Johnson har hamnat i ännu en tråkig situation med UFC.

I en intervju med MMA-journalisten Ariel Helwani och senare MMA Junkie så kunde Johnson berätta att han tänkte avvakta för att se om han skulle bli ombokad för nästa månads UFC 216 eller om han skulle ta ledigt resten av året. Innan dess hade dock flugviktsmästaren förhoppningar om att hans team skulle lösa lönefrågan i samband med UFC 215.

UFC har ingen policy när de handlar om att dela ut pengar till fighters som får sina matcher inställda men det sker. Dock har man börjat se en trend i organisationens ovilja att betala ut löner i samband med titelmatcher då summan oftast är betydligt mycket större.

När Tony Ferguson fick sin match mot Khabib Nurmagomedov inställd så lyckades han inte få ut mer än hälften av sina ”show”-pengar, den summa som han får om han endast ställt upp men inte lyckats vinna.

“I’m sure the UFC and (my manager) will want a negotiation, and I’ll just sit back and let those guys handle everything,” sade Johnson till MMA Junkie.

Problem med UFC

Den inställd huvudmatchen är bara en i raden av situationer som uppstått mellan Johnson och UFC. Det var inte länge sedan Johnson och UFCs president Dana White hamnade i något av en dispyt efter att flugviktsmästaren tackat nej till att möta den före detta bantamviktsmästaren T.J. Dillashaw.

En av anledningarna var att Johnson ville försäkra sig om att han fick betalt även om Dillashaw inte klarade av matchvikten.

Bråket kulminerade med ett öppet brev från Johnson där han luftade ett flertal problem han haft med UFC och White under åren. Flugviktsmästaren har sedan dess sagt att han är sams med White som just nu befinner sig på semester med sin familj.

“When something like this happens, they always try to make it right,” sade Johnson. “I’m pretty sure they’ll get me taken care of and paid.”

Du kan ta del av intervjun mellan Johnson och Helwani i videon ovan.

 

Tycker du att Johnson borde få betalt?

 

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
Demetrious JohnsonLiveresultatz-Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]