Demetrious Johnson blir historisk – slår Anderson Silvas rekord

Demetrious "Mighty Mouse" Johnson leder nu rekordet med elva raka titelförsvar i UFC.

Alldeles nyss avgjordes den första titelmatchen på UFC 216: Ferguson vs. Lee i Las Vegas, där flugviktsmästaren tillika pound-for-pound-ettan Demetrious Johnson försvarade bältet mot nummer 3-rankade Ray Borg.

Som förväntat blev det en dominant uppvisning av “Mighty Mouse”. Även om Borg gjorde en stark insats, fick in ett par nedtagningar och hade sina stunder, så kontrollerade Johnson matchen från början till slut både ståendes och på marken innan han säkrade en spektakulär submissionvinst i den femte och sista ronden.

Johnson fick nämligen tag i ryggen på Borg och kastade honom med en suplex – samtidigt som han fångade en arm i luften och landade i ett armlås som tvingade “The Tazmexican Devil” att klappa ut.

Statistik och resultat

Officiellt resultat: (C) Demetrious Johnson besegrade #3 Ray Borg via submission (armlås) i rond 5 (3:15).

Kategorier
Just nuSenaste NyttUFC 216

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected]manytt.se | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...