Demetrious "Mighty Mouse" Johnson (vänster) och Eddie Alvarez (höger). Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Ex-mästarna bokade för nya matcher – i UFC:s rivalorganisation

✅ "Jag lovar er att resten av det här MONSTER-kortet är FULLSPÄCKAT"

ONE Championship har länge gjort ett namn för sig med underhållande matcher, annorlunda regler och en vision för MMA och kampsport som skiljer sig från andra ligor. Det är dock först den senaste tiden som intresset för den asiatiska organisationen har vuxit explosionsartat – inte minst genom värvningarna av de tidigare UFC-mästarna Demetrious Johnson och Eddie Alvarez.

Bägge två debuterade i Tokyo under organisationens stora Japandebut, ONE: A New Era, med blandade resultat.

För Johnsons del avancerade han i ONE:s flugviktsturnering när han ströp ut hemmafightern Yuya Wakamatsu med en giljotin.

Alvarez gick det däremot sämre för. “The Underground King” förlorade debutmatchen mot ryske Timofey Nastyukhin via teknisk knockout – redan i den första ronden. Precis som Johnsons match var detta en kvartsfinal, men i organisationens lättviktsturnering.

Demetrious Johnson och Eddie Alvarez klara för ONE: Dawn of Heroes

Nu står det klart att både Johnson och Alvarez har bokats för sina nästa matcher i ONE. Organisationen har nämligen bekräftat att bägge två återvänder på ONE: Dawn of Heroes, som äger rum i Manila, Filippinerna den andra augusti.

Demetrious Johnson (28-3-1 MMA), som innehar UFC-rekord i titelförsvar, kommer gå en semifinal i ONE-turneringen. Där ställs “Mighty Mouse” mot Japans Tatsumitsu Wada (21-10-2, 1 NC MMA), som senast vann sin kvartsfinal mot Gustavo Eddy Balart via enhälligt domslut.

Eddie Alvarez (29-7, 1 NC MMA) är å andra sidan klar för en match mellan två forna mästare. Alvarez, som var mästare i Bellator MMA innan han sedermera vann UFC-bältet, kommer ta sig an ONE:s tidigare titelhållare Eduard Folayang.

Folayang (21-7 MMA) återvänder till buren på hemmaplan efter att senast ha blivit avslutad via teknisk knockout i den första ronden på samma Tokya-gala som Alvarez, där han förlorade sitt lättviktsbälte till den japanske MMA-ikonen Shinya Aoki.

ONE: Dawn of Heroes – officiellt matchkort

ONE: Dawn of Heroes toppas av en titelmatch i ONE Super Series Muay Thai – alltså thaiboxning med MMA-handskar – där flugviktsmästaren Jonathan Haggerty försvarar bältet mot Rodtang Jitmuangnon. Förutom matcherna med Demetrious Johnson och Eddie Alvarez får vi även se fler semifinaler i flugvikt och lättvikt i de pågående MMA-turneringarna.

– Jag lovar er att resten av det här MONSTER-kortet är FULLSPÄCKAT. Håll utkik för fler stora nyheter! skriver ONE Championships vd, Chatri Sityodtong, på Facebook.

Kolla in det rådande matchkortet nedan!

 • Titelmatch i flugvikt (thaiboxning): (C) Jonathan Haggerty vs. Rodtang Jitmuangnon
 • Lättvikt (MMA): Eduard Folayang vs. Eddie Alvarez
 • Semifinal i flugvikt (MMA): Demetrious Johnson vs. Tatsumitsu Wada
 • Semifinal i flugvikt (MMA): Danny Kingad vs. Kairat Akhmetov
 • Semifinal i lättvikt (MMA): Honorio Banario vs. Timofey Nastyukhin
 • Flugvikt (MMA): Reece McLaren vs. Yuya Wakamatsu
 • Bantamvikt (MMA): Leandro Issa vs. Daichi Takenaka
 • Kvinnlig stråvikt (MMA): Ayaka Miura vs. Samara Santos
 • Bantamvikt (thaiboxning): Neunglanlek Jitmuangnon vs. Chris Shaw

Alla ONE Championships event sänds just nu live och gratis på organisationens officiella YouTube-kanal, alternativt via ONE Super App.


LÄS MER: Svenske Zebaztian Kadestam försvarar världstiteln – blir historisk!

LÄS OCKSÅ: HAN GÖR DET! Henry Cejudo blir dubbelmästare i UFC!


 

Kategorier
Demetrious JohnsonEddie AlvarezONE ChampionshipSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...