Demetrious Johnson: “UFC sa att jag möter T.J eller så stänger de ned flugviktsdivisionen”

Demetrious Johnson gästade denna veckas The MMA Hour och pratade om sitt uppmärksammade inlägg där han avslöjar vad som försiggått bakom kulisserna inför hans nästa match.

Läget mellan flugviktsmästaren Demetrious Johnson och UFC är minst sagt spänt efter att “Mighty Mouse” Johnson talat ut om sina erfarenheter med organisationen och dess president Dana White.

Enligt Johnson har UFC sysslat med tyranniska krav och han anklagar dem även för att ha mobbat honom offentligt och dragit hans namn i smutsen.

Det hela har sin bakgrund i en situation som uppstod när bantamviktsmästaren Cody Garbrandt skadade sin rygg och blev tvungen att dra sig ur titelmatchen mot T.J. Dillashaw.

“Killashaw” tog till sociala medier och utmanade “Mighty Mouse” Johnson och sade att han ämnade att gå ned till flugviktsklassen för att slåss om bältet. President White gillade idéen men det gjorde inte Johnson som bland annat ifrågasatte om Dillashaw verkligen skulle klara av viktnedgången.

Det satte igång en serie av uttalanden där Johnson attackerades från både White och utmanaren Dillashaw. Något som slutligen fick Johnson att posta ett offentligt inlägg om allt som försiggått bakom kulisserna.

Igår var han på The MMA Hour där han förklarade varför han skrivit brevet och hur den nuvarande situationen ser ut för honom. Han avslöjade även hur talespersoner för UFC hotat att stänga ned flugviktsklassen om han inte mötte Dillashaw:

Läget är oklart – UFC har ännu inte kommenterat

“Mighty Mouse” Johnson sade att han ännu inte har en klar motståndare men att han inte kommer att möta en bantamviktare i sin nästa fight.

Helwani sade även att han kontaktat UFC för att be om en kommentar eller utlåtande men att han endast fått ett svar att dem läst hans mail.

Fram tills vi hör mer från UFC är det osäkert när vi kommer att få se Johnson härnäst, en högst tråkig situation då hans nästa titelförsvar kan komma att skriva modern MMA-historia då han vid en vinst skulle slå Anderson Silvas rekord i titelförsvar i följd.

Se hela intervjun mellan Ariel Helwani och Johnson här nedan, segmentet gällande hotet om att stänga ned viktklassen börjar runt 18:05

 

Vad tycker du om hela situationen?

 

Kategorier
Demetrious JohnsonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
2 Kommentarer
 • jense
  6 June 2017 at 09:25

  Om det stämmer är det ju skrämmande vad inkonsekventa de är. Men samtidigt är det inget nytt.

  Tänk samma scenario med HW.

 • Johan Petersson
  6 June 2017 at 07:53

  DJ som själv satt sig i positionen…..vad fan trodde han. Att UFC skulle låta honom möta Borg istället för TJ?!

 • Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...