Demian Maia. Foto: Mazdak Cavian/ MMAnytt

Demian Maia känner ett behov att ta igen förlusten mot Anderson Silva

Demian Maia befinner sig för tillfället i en underlig position där framtiden är oviss. I väntan på besked resonerar han kring olika alternativ, ifall det skulle bli nödvändigt.

Demian Maia (24-6) har hittills haft stort tålamod inför titelchansen med tanke på hans långa vinstsvit. Av brasilianarens sex senaste vinster har de två sista varit mot Carlos Condit (30-10) och Matt Brown (20-15). Maia avslutade båda via submission.

MMAnytt har tidigare rapporterat att Maia redan blivit erbjuden Robbie Lawler (27-11, 1 NC) med tanke på den möjliga returmatchen mellan Tyron Woodley (16-3-1) och Stephen Thompson (13-1-1). Tanken har satt sig hos Maia, som verkar vilja ta tillfället i akt för att ställa en tidigare förlust till rätta, nämligen Anderson Silva (33-8).

Canal Combate rapporterar Maias tankegångar från presskonferensen i Ginásio do Ibirapuera.

Anderson når inte 77 kg tror jag. Det skulle vara kring 81-82 kg. Det är en intressant match och publiken skulle vilja se matchen med tanke på dess historia. Jag är helt klart en annan fighter idag. Våran fight var avgörande för min karriär och satte mig på ett nytt spår, trots att det var en förlust. I matcher inom catchvikt finns det alltid en chans att vinna eller förlora, oavsett om du är favorit till 90% kan du ändå alltid förlora.

Anderson Silva försvarade bältet mot Demian Maia på UFC Fight Night 112. Det slutade med majoritetsdomslut till Silvas fördel. Foto: Daniel Patinkin

Anderson Silva försvarade bältet mot Demian Maia på UFC Fight Night 112. Det slutade med enhälligt domslut till Silvas fördel. Foto: Daniel Patinkin

Anderson möjlig favorit

Maia räknar inte ut sig själv men tror att oddsmakare skulle sätta vem som helst av dem som favorit.

Jag tror det är 50/50. Jag har förbättrats mycket, men han är fortfarande Anderson Silva. Han har auran att vara den bästa genom tiderna. Han är fortfarande en fantastisk fighter, men har tappat lite av stigmat att vara oövervinnelig.

Returmatch eller ej?

Omslagsbild: Mazdak Cavian

Kategorier
Senaste Nytt
2 Kommentarer
 • Jens
  19 November 2016 at 05:04

  Kommer inte hända. Första fighter va en av de tråkigaste någonsin

 • Johan
  20 November 2016 at 01:36

  Gillar tanken att Maia tar en match som inte riskerar hans plats som näste titelutmanare i 170.

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...