Demian Maia slår negativt rekord gällande misslyckade nedtagningsförsök

✅ Brassen har nu slagit ett UFC-rekord - men inte ett sådant man vill bli ihågkommen för ✅Den tvåfaldige titelutmanaren är inne på karriärens längsta förlustsvit

UFC Fight Night 129 ägde rum i Santiago, Chile i helgen, en gala som toppades med ett welterviktsmöte mellan den tvåfaldige titelutmanaren Demian Maia och den stigande nigerianska topptalangen Kamaru Usman. Matchen gick tiden ut och kommer knappast bli ihågkommen som en publikvänlig match efter att Usman kammat hem ett enhälligt domslut med domarsifforna (50-45, 49-46, 49-46).

RELATERAD LÄSNING:

För Maia innebar matchen hans tredje raka förlust. Utöver ett personligt rekord som den längsta förlustsviten i brassens karriär, innebar faktumet att han inte säkrade några nedtagningar även att han slog ett negativt rekord i UFC: Flest antal missade nedtagningar i organisationens historia. I sina tre senaste förluster har nu Maia misslyckats med 49 raka, sammanlagda nedtagningar under sina senaste kamper i oktagonen, vilket är ett nytt rekord i UFC.

Maia osäker på framtiden

Inför mötet med Usman funderade Maia på pension, och var inte säker på om han skulle fortsätta tävla efter att hans nuvarande kontrakt löpt ut. Trots de dåliga resultaten i sina senaste framträdande har dock förlusterna skett mot welterviktsdivisionens elit. Förlustsviten inleddes med ett nederlag i titelmatch mot den regerande mästaren Tyron Woodley, därefter förlorade brassen mot Colby Covington – som nu kommer utmana om den tillfälliga welterviktstiteln.

Efter helgens nederlag, samt de rekordmånga misslyckade nedtagningarna, lär Maia ha mycket att fundera på gällande sin framtid i UFC.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Demian MaiaSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara