Den före detta proffsboxaren Giovanni Alvarez är död

Igår kom en rapport om att den före detta EU-titelhållaren i lätt tungvikt i boxning, Giovanni Alvarez hade gått bort. Detta har hans far nu bekräftat.

Boxningsvärlden har drabbats av sorg. Den blott 36-årige före detta EU-lätt tungviktsmästaren Giovanni Alvarez (15-3) dog i måndags av en just nu okänd orsak. Igår kväll läcktes uppgiften ut av den danska Knock-out.dk och detta har nu bekräftats av hans far Constantino Alvarez till dt.se.

“Giovanni dog i förrgår, det är allt jag kan säga just nu.”

Giovanni var lillebror till en annan proffsboxare, nämligen VM-titelmästaren i supermellanvikt Fredrik Alvarez (40-5) som kallades för “svenske Tyson”. Giovanni påbörjade sin professionella karriär som 20-åring år 2000 och fyra år senare vann han EU-titeln i lätt tungvikt. Efter tre raka förluster avslutade han sin karriär år 2007 och flyttade senare till San Marco Argentano på den italienska sydkusten där han drev hotellet Hotel Il Baronetto tillsammans med sin familj.

Prästen Don Sergio Ponzo är på plats på hotellet för att ge sitt stöd till de sörjande och han har fina ord att säga om den före detta boxaren till Expressen.

“Giovanni var en fantastisk kille som verkligen älskade boxningen. Jag träffade honom första gången 2008 när han precis anlänt från Sverige och började gå i min kyrka. Giovanni drev hotellet här nere där han levde ett enkelt liv. Han började varje dag med att jogga innan satte sig i receptionen. Jag repeterar, Giovanni var en ödmjuk, snäll, underbar kille. Alla hans nära, även mamma Eva, är här på hotellet nu och vi sörjer. Det är så tragiskt.”

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
BoxningNyheterSenaste Nytt
2 Kommentarer
  • Kallegubben
    28 September 2016 at 05:38

    Tråkigt för oss alla att ingen vågar meddela varför eller av vad Gio dog. Fegt också av alla Sveriges journalister som inte ens berör frågan utan bara anser det “tragiskt”. Man kan t ex skriva att “familjen håller dödsfallet och dess omständigheter för sig själv”, så förstår vi alla. Att bara mörka är korkat, det framkallar spekulationer om allt möjligt otrevligt.

  • Svara