Nytt toppmöte i tungvikt – Derrick Lewis klar för retur till buren!

✔ "The Black Beast" får sin önskan uppfylld!

Ett toppmöte i tungvikt mellan Derrick “The Black Beast” Lewis och Curtis “Razor” Blaydes ser ut att bli inbokat på UFC Fight Night i februari.

De båda tungviktarna var tidigare inplanerade att mötas i november men på grund av att Blaydes testades positivt för covid-19 behövde fighten skjutas upp.

Nu rapporteras det att båda UFC-atleterna kommit överens om att planera in en ny match. Nyheten rapporterades först av UFCs mediapartner ESPN.

Enligt källorna kommer Lewis vs. Blaydes vara huvudkortet för en UFC Fight Night-gala den 20 februari. Det är ännu inte känt vart galan kommer att hållas men det förväntas att det blir i Las Vegas på UFC APEX.


HETAST JUST NU


Derrick Lewis vs. Curtis Blaydes

De högt rankade tungviktarna har inte mötts tidigare i oktagonen, däremot har de bekantas över sociala medier där de snackat skit med varandra sedan en tid tillbaka.

Blaydes har ett totalt matchfacit på 14-2 varav nio vinster och två förluster i UFC. Hans två nederlag är båda TKO-förluster mot Francis Ngannou. Men sedan det senaste mötet mot Ngannou på UFC Fight Night 141 i november 2018 har Blaydes lyckats jobba ihop en vinstsvit på fyra raka.

“Razor” Blaydes inledde 2020 på ett starkt sätt då han avslutade den före detta mästaren Junior Dos Santos via TKO i andra ronden. Efter det mötte Blaydes Alexander Volkov i juni på UFC on ESPN 11 och vann på enhälligt domarbeslut.

Lewis har vunnit sina tre senaste matcher och har ett samlat matchfacit på 24-7 och är 15-5 i UFC. Även “The Black Beast” gick två matcher under 2020 och vann båda. I februari plockade han på sig en seger mot Illir Latifi under UFC 247 och i sin senaste match avslutade han Alexey Oleynik i andra ronden. Efter segern önskade Lewis en match mot Blaydes.

På matchkortet kommer vi även få se UFC-veteranen Andrei Arlovksi möta Tom Aspinall i en spännande tungviktsmatch.

Kategorier
Curtis BlaydesDerrick LewisNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...