Derrick Lewis – enorm underdog inför mötet med DC

✅ "The Black Beast" har inte en stor chans enligt oddsmakarna ✅ Tungviktarna möts i huvudmatchen på UFC 230

Det blev i natt klart att Daniel “DC” Cormier (21-1) kommer att försvara sitt tungviktsbälte mot Derrick “The Black Beast” Lewis (21-5) i huvudmatchen på UFC 230. Andrarankade Lewis var senast aktuell på UFC 229, där han knockade femterankade Alexander Volkov i den sista minuten av den sista ronden – för att säkra seger i en match han höll på att förlora poängmässigt. Trots det ges inte Lewis mycket av en chans enligt oddsmakarna på Ohmbet, som har över sex gånger pengarna på titelutmanaren.

RELATERAT: KLART: Daniel Cormier möter Derrick Lewis på UFC 230!

Har trotsat oddsen i sina två senaste vinster

Trots det oddsmässiga underläget Lewis förutspås, så har han statistiskt sett lyckats överraska. På UFC 226 mötte han den forne titelutmanaren Francis Ngannou, och vann på enhälligt domslut efter full tid – matchen kritiserades dock grovt på grund av inaktivitet. Inför mötet var Ngannou tippad som favorit hos oddsmakarna och de flesta medier.

I den ovannämnde matchen mot Volkov var Lewis underdog än igen, och även om de oddsen rättfärdigades under majoriteten av matchen lyckades “The Black Beast” vända när det räknades för att säkra vinsten, och så småningom titelchans.

Han har dock ingen enkel uppgift framför sig. Cormier var också underdog i sin senaste match där han utmanade Stipe Miocic om tungviktstiteln. Till mångas förvåning vann “DC” på knockout redan i den första ronden, trotsade oddsen, och blev tvådivisionell mästare i UFC.

Vem vinner titelmatchen på UFC 230?

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...