Slog Ilir Latifi – med livsfarligt hälsoproblem: “Handlar om liv och död”

✅ Läkarna ville inte att Lewis skulle acceptera helgens match

Derrick Lewis är tillbaka i högform efter att ha tagit hem sin andra raka vinst under helgens UFC 247 mot Ilir Latifi, men bakom hans framgångar lurar en tidigare gömd hemligt. Nu avslöjar “The Black Beast” Lewis att han tampas med allvarliga hälsoproblem som kan hota både hans karriär – och liv.

Lewis berättade om sina problem i en intervju med ESPN när han fick frågan om han var intresserad av att ställa upp som ersättare i matchen mellan Francis Ngannou och Jairzinho Rozenstruik i mars.

 – Ja, jag kommer att vara tillgänglig, men min tränare vill att jag ska kolla upp en grej som dök upp under mina läkarbesök, sade Lewis.

– Det har stört min träning, så vi har tagit det lite lugnt, men jag måste verkligen kolla upp det. UFCs läkare vet om det och läkarna i Houston vet också om det, så det är något som jag bara måste adressera. Det handlar om liv och död.

Lewis gick inte in på nog detaljer gällande sin åkomma, men sade bland annat att läkarna avrått honom från att acceptera tungviktsmötet mot Latifi. Enligt Lewis har han haft dessa problem i över ett år.

– Det är något som händer en hel del atleter, oavsett om man är hälsosam eller inte. Det är något som kan hända en, från en sekund till en annan. Det är allt jag kan säga.

– Doktorn tyckte faktiskt att jag inte skulle ha tagit den här matchen. Han sa att jag inte borde slåss när situationen ser ut som den gör. Men jag fick ett andra utlåtande från UFCs läkare och de sa att det var okej och inte skulle vara några problem.

Mer om Derrick Lewis och häsoproblem

Kategorier
Derrick LewisSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara