Derrick Lewis kallar Stipe Miocic för “punch drunk” — får svar på tal!

✔ Säger att Miocic är slut ✔ "Har blivit slagen för många gånger"

UFC-tungviktaren Derrick Lewis höll inte tillbaka när han pratade om den före detta mästaren Stipe Miocic.

I en intervju med The Schmo så sade “The Black Beast” Lewis att han bland annat trodde att Miocic nått slutet på sin karriär. Uttalandet kommer närmare två månader efter att Miocic förlorat sin tungviktstitel till Francis Ngannou via knockout.

Lewis förväntas möta Ngannou senare i år och UFC-chefen Dana White säger att Miocic kommer att möta vinnaren. Enligt Lewis så bör dock Miocic tänka på att pension istället för ytterligare en titelmatch.

 — Jag tror att detta är slutet för Stipe, sade Lewis. Han är “punch drunk” och har blivit slagen för många gånger. Jag tror inte att han kommer att ta sig vidare i sin karriär efter [förlusten mot Ngannou].

“Punch drunk” eller “boxardemens” är vad CTE kallas för i folkmun, den neurodegenerativa sjukdom som ibland drabbar atleter som fått upprepade slag mot huvudet. Anledningen bakom ökennamnet är för att vissa drabbade fighters sluddrar när dem pratar, något som ger intrycket av att de är berusade.

Miocic är vida ansedd som en av MMA-världens giganter och har bland annat rekordet för flest titelförsvar i tungviktsklassen. Han har dock förlorat två av sina fyra senaste matcher och börjar komma upp i ålder. Det är dock inget som oroa honom själv.

 — Är jag “punch drunk”? Jag har ingen aning om vad han pratar om, sade Miocic. Men okej, hans bollar var förmodligen för varma, det var nog därför han sa det.

Om Miocic svar låter obegripligt så är det förmodligen för att du missat en av Lewis mest välkända one-liners. Här nedan kan du kika in intervjun från vart citatet kommer ifrån.HETAST JUST NU


Stipe Miocic vs Derrick Lewis eller Francis Ngannou?

Att Miocic skulle få chansen att möta vinnaren av Ngannou vs Lewis 2 var långt ifrån självklart.

Det var nämligen länge tänkt att ex-mästaren Jon Jones skulle få nästa titelchans. Dessa planer kom dock att grusas när Jones krävde mer pengar än UFC var beredda att betala.

Jones har nu meddelat att han kommer bli borta från tävlan i upp till tolv månader till, något som öppnar upp möjligheten för Miocic.

 — Det är goda nyheter, sade Miocic om Whites titelmatchslöfte. Det var vad jag förväntade mig, men man vet aldrig vad som kan hända. Men jag är väldigt nöjd med det.

Trots att Miocic och Ngannou nu har varsin vinst mot varandra så säger Miocic att titeln är det viktigaste. Får han dock välja så faller lotten på “The Predator” Ngannou.

 — Ärligt talat, jag bryr mig inte vem jag möter. Jag skulle verkligen älska en returmatch mot Francis och få vinsten mot honom i trilogimatchen. Men jag bryr mig egentligen inte vem jag möter. Jag föredrar inte någon, men om jag fick välja skulle jag vilja slåss mot Ngannou igen. Bara för att han besegrade mig sist och tog bältet.

Inför mötet planerar Miocic att lägga på sig rejält med vikt!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttStipe Miocic

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...