Foto: Jasmin Frank-USA TODAY Sports

Lämnar in protest – trots vinst: “En principsak”

✅ UFC-fighterns märkliga tilltag ✅ "Vill inte vara respektlös, men ..."

I helgen säkrade Dhiego Lima sin tredje raka vinst, när han tog hem en poängseger över Luke Jumeau efter tre ronder på UFC 243 i Australien.

Trots det kommer brasilianaren att överklaga resultatet. Anledningen är att domslutet var delat. En poängdomare hade nämligen Jumeau som vinnare – men många anser att beslutet borde ha varit enhälligt till Limas fördel.


RELATERAT: UFC 243: Whittaker vs. Adesanya – Fullständiga resultat och bonusar


Managerns förklaring: “Är nyfikna …”

Enligt Limas manager, Alex Davis, görs överklagan av rena principskäl.

– Även om Dhiego vann, så har vi bestämt oss för att överklaga det här domslutet. Vi vill att det ska ändras från ett delat domslut till ett enhälligt domslut, det är en principsak. Även om vi är glada över Dhiegos vinst, så är vi nyfikna över hur en domare kunde döma matchen till Jumeaus fördel. Jag vill inte vara respektlös mot Jumeau – han bjöd på en tuff fight, men ett delat domslut reflekterar inte hur matchen verkligen såg ut, förklarar Alex Davis (via MMA Junkie) och fortsätter:

– Återigen visar detta på ett fundamentalt problem i MMA:ns bedömning och struktur. Frågan återstår: Vilka är dessa folk? Vad har de för meriter? Hur hamnade de i en så pass viktig position, att bedöma matcher som påverkar dessa hårt arbetande atleters liv och karriärer?

Vad tycker ni läsare – borde Dhiego Lima ha fått segern via enhälligt domslut? Borde beslutet ändras i efterhand? Kommentera!

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC 243

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...