Foto: Bellator MMA / [email protected]

Dillon Danis hjälpte mobbad 14-åring – nu svarar han på kritiken

✅ MMA-stjärnan förklarar Instagram-bilderna ✅ "Han blev förnedrad framför miljoner ..."

Nyligen började en obehaglig video cirkulera på nätet, där man kunde se hur en pojke blir grovt misshandlad med både slag och sparkar av ett flertal mobbare i skolan. Någon reagerade starkt på klippet var Bellator MMA-fightern Dillon Danis, som även är känd för sina meriter inom jiu-jitsu samt som en del av samma team som UFC-stjärnan Conor McGregor.

Danis, 26, valde att dela videon på sina sociala medier – i hopp om att sättas i kontakt med den mobbade pojken.

“Dessa videor krossar mitt hjärta ingen borde behöva gå igenom det här, om någon vet hur man kontaktar honom så vill jag sätta in honom i kampsport omedelbart,” skrev Dillon Danis (via Instagram):

View this post on Instagram

these videos break my heart nobody should have to go though this, if anyone knows how to contact him i wanna get him into martial arts immediately #fuckbullies

A post shared by Dillon Danis (@dillondanis) on

Den misshandlade pojken visade sig vara en blyg 14-åring från Baltimore. Efter att flera folk taggade grabben i inlägget kunde Danis kontakta honom – varpå stjärnan erbjöd att betala för ett medlemskap på den närmsta jiu-jitsu-klubben vid honom.

Den fina gesten uppmärksammades av flera medier, inklusive ESPN:s “SportsCenter”.

View this post on Instagram

sportscenter 🙏 #makeadifference

A post shared by Dillon Danis (@dillondanis) on

“Varför inte stötta honom framför miljoner människor?”

Alla ställde sig dock inte lika positivt till hur det hela hanterades av Danis, som annars är känd som en tämligen kontroversiell figur inom sporten. Många fans har nämligen kritiserat honom – för att han valt att publicera om hjälpinsatsen på sina sociala medier.

Stjärnan har dock en rimlig förklaring.

– Jag fick en hel del kritik för att jag la ut det, att fina gester borde ske bakom stängda dörrar och jag tycker också det. Men den här grabben blev förnedrad framför miljoner människor på nätet, så varför inte stötta honom framför miljoner människor? Varför inte låta honom veta att vi står bakom honom? frågar sig Danis i en intervju med ESPN:s Ariel Helwani i det senaste avsnittet av “Ariel Helwani’s MMA Show”.

Även om han förstår kritiken, så menar Danis att hans val att visa upp gesten fyller en viktig funktion.

– Gör man alla dessa fina gester bakom kulisserna så kommer inte alla de som utsätts för mobbning få se att kampsport kan förändra ens liv. De kommer inte veta att det finns någon att söka sig till, att de finns sätt att ta sig ut från det. Jag menar, jag förstår kritiken kring att jag la ut det – men jag känner att det var bättre i det långa loppen än om jag inte skulle ha gjort det, fortsätter han.


RELATERAT: Här attackeras Dillon Danis – slagen i ansiktet på klubben!


Håller ni med Dillon Danis?

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara