Dillon Danis säger han besegrar Khabib: “Lätt!”

✔ "Alla vet det"

Kontroversiella och ökända Dillon Danis tror sig kunna enkelt besegra UFCs lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov i grappling.

Danis har länge varit en meriterad grappler som har svart bälte i brasiliansk jujutsu och som tävlat framgångsrikt under flera BJJ-tävlingar. Nurmagomedov har länge ansetts vara en av de bästa grapplers inom MMA, men en bakgrund i rysk sambo.


REALATERAT:


Det är dessutom välkänt att Danis och Nurmagomedov inte står varandra särskilt nära. Danis är en nära vän och träningskamrat till Conor McGregor – Nurmagomedovs ärkerival. Det är därför inte särskilt överraskande att Danis ser sig själv besegra Nurmagomedov i en grapplingmatch.

– I en ren grapplingmatch? Ah, kom igen, sade Danis när han tillfrågades under ett medverkande på FULL SEND om han kunde besegra Nurmagomedov i grappling. Ja, lätt, kom igen. Alla vet det, dock. Men det är inte min fajt, det är Conor [McGregors] fajt.

Danis är onekligen en erfaren grappler, med ett matchfacit på 18-16 i BJJ-tävlingar. Förvisso har han mött många av de bästa inom sporten, som Jake Shields och AJ Agazarm.

Kontroversiell, polariserande figur

Danis har under de senaste åren blivit en av de mest polariserande karaktärerna inom MMA. Ofta har han agerat antagonist som förolämpat och nedvärderat andra fighters och deras prestationer.

Listan av de han förolämpat är för lång för att lista, men den inkluderar namn som Khamzat Chimaev, Michael Bisping, samt flera ut Nurmagomedovs team. Danis antagonistiska beteende har lett till flera attacker och fejder med bland andra Ben Askren , bröderna Logan och Jake Paul samt även MMA-journalisten Ariel Helwani.


HETAST JUST NU


Danis har även hamnat i våldsamma attacker, såsom i den tillsyns oprovocerade klubbattacken (se videon ovan) samt tumultet som följde UFC 229. Efter att Nurmagomedov hade besegrat McGregor i huvudmatchen på UFC 229 gav han sig på McGregors hörna – där Danis befann sig. Danis blev påhoppad av Nurmagomedov och sedan eskorterad ut från arenan. Det skedde dock inga allvarliga skador.

Det finns dock en oerhört fin sida till Danis också, då han uppmärksammades på ESPN-programmet Sports Center efter att ha hjälpt en mobbad 14-årig pojke med gratis BJJ-lektioner.

För tillfället rehabiliterar Danis en knäskada, som hindrat honom från att tävla i Bellator där han är under kontrakt. Som MMA-fighter innehar Danis ett matchfacit på 2-0, båda hans motståndare är dock okända fighters utan några som helst imponerande meriter.

Tror du Dillon Danis besegrar Khabib i grappling?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Dillon DanisNyheterSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...