Dillon Danis säger han besegrar Khabib: “Lätt!”

✔ "Alla vet det"

Kontroversiella och ökända Dillon Danis tror sig kunna enkelt besegra UFCs lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov i grappling.

Danis har länge varit en meriterad grappler som har svart bälte i brasiliansk jujutsu och som tävlat framgångsrikt under flera BJJ-tävlingar. Nurmagomedov har länge ansetts vara en av de bästa grapplers inom MMA, men en bakgrund i rysk sambo.


REALATERAT:


Det är dessutom välkänt att Danis och Nurmagomedov inte står varandra särskilt nära. Danis är en nära vän och träningskamrat till Conor McGregor – Nurmagomedovs ärkerival. Det är därför inte särskilt överraskande att Danis ser sig själv besegra Nurmagomedov i en grapplingmatch.

– I en ren grapplingmatch? Ah, kom igen, sade Danis när han tillfrågades under ett medverkande på FULL SEND om han kunde besegra Nurmagomedov i grappling. Ja, lätt, kom igen. Alla vet det, dock. Men det är inte min fajt, det är Conor [McGregors] fajt.

Danis är onekligen en erfaren grappler, med ett matchfacit på 18-16 i BJJ-tävlingar. Förvisso har han mött många av de bästa inom sporten, som Jake Shields och AJ Agazarm.

Kontroversiell, polariserande figur

Danis har under de senaste åren blivit en av de mest polariserande karaktärerna inom MMA. Ofta har han agerat antagonist som förolämpat och nedvärderat andra fighters och deras prestationer.

Listan av de han förolämpat är för lång för att lista, men den inkluderar namn som Khamzat Chimaev, Michael Bisping, samt flera ut Nurmagomedovs team. Danis antagonistiska beteende har lett till flera attacker och fejder med bland andra Ben Askren , bröderna Logan och Jake Paul samt även MMA-journalisten Ariel Helwani.


HETAST JUST NU


Danis har även hamnat i våldsamma attacker, såsom i den tillsyns oprovocerade klubbattacken (se videon ovan) samt tumultet som följde UFC 229. Efter att Nurmagomedov hade besegrat McGregor i huvudmatchen på UFC 229 gav han sig på McGregors hörna – där Danis befann sig. Danis blev påhoppad av Nurmagomedov och sedan eskorterad ut från arenan. Det skedde dock inga allvarliga skador.

Det finns dock en oerhört fin sida till Danis också, då han uppmärksammades på ESPN-programmet Sports Center efter att ha hjälpt en mobbad 14-årig pojke med gratis BJJ-lektioner.

För tillfället rehabiliterar Danis en knäskada, som hindrat honom från att tävla i Bellator där han är under kontrakt. Som MMA-fighter innehar Danis ett matchfacit på 2-0, båda hans motståndare är dock okända fighters utan några som helst imponerande meriter.

Tror du Dillon Danis besegrar Khabib i grappling?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Dillon DanisNyheterSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...