Djup familjetragik drabbar den svenska MMA-fightern Marcus Kowal – Visa ditt stöd

Den svenska MMA-fightern Marcus Kowal och hans familj går just nu igenom en djup familjetragedi efter att hans son Liam Mikael Kowal avlidit i samband med en kollision. Du kan visa ditt stöd genom att hjälpa familjen med utgifter i samband med olyckan.

Marcus Kowal och hans familj går just nu igenom en obeskrivlig tragedi efter att hans son Liam Mikael Kowal blivit påkörd av en rattfyllerist och sedan avlidit på sjukhuset.

På lördagen tog Kowals flickväns lillasyster med parets son ut på en promenad. Både den 15-åriga lillasystern till Kowals flickvän och barnvagnen blev påkörda och fördes snabbt till sjukhuset. Väl där konstaterades det att Liam var hjärndöd och paret beslutade att donera hans organ för att kunna hjälpa andra i nöd.

Den unga lillasystern överlevde men bröt båda benen och har opererats. I en intervju med Expressen säger Marcus att de just nu fokuserar på att få henne att må bättre och slippa de skuldkänslorna som tynger henne:

“Hon har skuldkänslor och säger att det är hennes fel, men det är det så klart inte. Hon kunde inte göra något. Hon säger att hon önskar att det var hon som var hjärndöd i stället. Det är vårt uppdrag nu, att vara det bästa stödet för henne och få henne att förstå att hon inte kunde ha gjort något”, sa Marcus Kowal till Expressen.

Tack vare några vittnen som körde efter bilen i samband med olyckan kunde de få tag i personen som suttit bakom ratten, 72-åriga Donna Marie Higgins.

Polisen kunde snabbt konstateras att Higgins varit full i samband med olyckan.

“Hon har kört påverkad av alkohol och droger. Hon har gjort sina val i sitt 72-åriga liv och det är val som hon har gjort och val som hon får stå för. Min 15 månader gamla bebis fick aldrig möjligheten att göra några val på grund av henne,” sa Kowal. “Jag skiter i om hon ruttnar i fängelset men jag vill att hon ska veta, genom mig, vilken sorg hon har skapat. Jag vill att hon ska må dåligt i resten av sitt liv”

Det har skapats en insamling för att stödja familjen Kowal i sin svåra sorg och Marcus har på sociala medier uttryckt sin tacksamhet för det stöd som uppvisats sedan olyckan i lördags:

Thank you all for your support. Please don't drink and drive. #RIPLiamhttps://www.facebook.com/marcus.kowal/posts/10157301731130401

Publicerat av Marcus Kowal den 4 september 2016

 

Vi på MMAnytt.se beklagar familjen Kowals sorg och uppmanar alla till att stödja deras insamling som bland annat kommer gå till offer för rattfylleri och till dem som mist sina barn.

 

“Han är min största kärlek i livet. Det går inte att jämföra med något annat. Men han dog inte för inget, jag ska vända det här till något positivt”, sa Marcus Kowal avslutningsvis i sin intervju med Expressen.

Kategorier
Senaste NyttZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
13 Kommentarer
 • Mrt
  6 September 2016 at 08:31

  Som pappa till en ettåring känner jag extra mycket till Marcus, den kärleken är obeskrivlig och hade offrat sig själv före sitt barn…. fyfan för denna idioti… gå ut och vänd det till något positivt men ge dig själv tiden att sörja!

 • www.MatiasAndres.com
  6 September 2016 at 08:38

  #RIPLiam

 • Josef Luburic
  6 September 2016 at 09:07

  När jag bara försöker föreställa denna grymma känsla i några sekunder pressas tårarna fram i ögonen på mig. Jag har tre barn och tanken på att någon av dem skulle råka ut för något liknande är en tanke som inte går att hålla kvar mer än någon sekund. Mitt djupaste beklagande i enorm ödmjukhet inför den sorg ni nu ska behöva hantera. Vila i frid lille Liam.

 • Headown
  6 September 2016 at 09:20

  Som far till 4 barn så känner jag en enorm empati med Kowal och hans familj. Ingen ska någonsin få sitt barn berövat på detta sätt, det är helt obegripligt. Det känns som att vad man än kommer på att skriva så känns det oerhört “fattigt” i sammanhanget.

 • Axos
  6 September 2016 at 09:46

  Fy fan vad hemskt, kämpa Kowal!

 • Metallica
  6 September 2016 at 10:15

  Mina tankar går till er. Tragiskt.

 • sepenoob
  6 September 2016 at 11:52

  Förbannade jävla fyllekörare. Kan dom håll sig till nåt jävla ställe där dom bara riskerar sitt eget liv. I såna här fall är jag för brutalt dödsstraff.

 • Khim
  6 September 2016 at 01:21

  Marcus är både min vän och kollega här på mmanytt, alla våra tankar går till er.

 • Stockton 209
  6 September 2016 at 03:28

  Fy fan för dessa själviska idioter som kör rattfulla. Kan inte tänka mig någon större förlust än att förlora ett barn på det sättet. Så jävla orättvist!
  Hoppas Marcus och hans familj orkar komma tillbaka efter denna tragedi.

 • Questions
  6 September 2016 at 03:36

  Det här var riktigt tungt att höra …Jag hoppas och ber för att Marcus och hans familj klarar av det här och finner ett sätt att ta sig vidare.
  Livet är så orättvist men sånt här borde inte få hända.
  Skickar så mycket kärlek och kraft jag kan för jag tänker verkligen på er.
  Ta hand om varandra gäller er alla

  Kram

  Vila i Frid Liam

 • Godless
  6 September 2016 at 04:11

  Som sagt, allt man kan tänka sig säga känns fattigt men jag lider med Er och beklagar Eran fruktansvärda förlust.

 • Morgall
  6 September 2016 at 09:11

  Oerhört tragiskt

 • tommy
  7 September 2016 at 08:05

  Fruktansvärt hemskt… Det är sånt här man ska komma ihåg när man ser/hör om folk som kör rattfulla och bara skrattar bort det. Vad de än må tro så försämras deras förmågor av droger.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...