Djup familjetragik drabbar den svenska MMA-fightern Marcus Kowal – Visa ditt stöd

Den svenska MMA-fightern Marcus Kowal och hans familj går just nu igenom en djup familjetragedi efter att hans son Liam Mikael Kowal avlidit i samband med en kollision. Du kan visa ditt stöd genom att hjälpa familjen med utgifter i samband med olyckan.

Marcus Kowal och hans familj går just nu igenom en obeskrivlig tragedi efter att hans son Liam Mikael Kowal blivit påkörd av en rattfyllerist och sedan avlidit på sjukhuset.

På lördagen tog Kowals flickväns lillasyster med parets son ut på en promenad. Både den 15-åriga lillasystern till Kowals flickvän och barnvagnen blev påkörda och fördes snabbt till sjukhuset. Väl där konstaterades det att Liam var hjärndöd och paret beslutade att donera hans organ för att kunna hjälpa andra i nöd.

Den unga lillasystern överlevde men bröt båda benen och har opererats. I en intervju med Expressen säger Marcus att de just nu fokuserar på att få henne att må bättre och slippa de skuldkänslorna som tynger henne:

“Hon har skuldkänslor och säger att det är hennes fel, men det är det så klart inte. Hon kunde inte göra något. Hon säger att hon önskar att det var hon som var hjärndöd i stället. Det är vårt uppdrag nu, att vara det bästa stödet för henne och få henne att förstå att hon inte kunde ha gjort något”, sa Marcus Kowal till Expressen.

Tack vare några vittnen som körde efter bilen i samband med olyckan kunde de få tag i personen som suttit bakom ratten, 72-åriga Donna Marie Higgins.

Polisen kunde snabbt konstateras att Higgins varit full i samband med olyckan.

“Hon har kört påverkad av alkohol och droger. Hon har gjort sina val i sitt 72-åriga liv och det är val som hon har gjort och val som hon får stå för. Min 15 månader gamla bebis fick aldrig möjligheten att göra några val på grund av henne,” sa Kowal. “Jag skiter i om hon ruttnar i fängelset men jag vill att hon ska veta, genom mig, vilken sorg hon har skapat. Jag vill att hon ska må dåligt i resten av sitt liv”

Det har skapats en insamling för att stödja familjen Kowal i sin svåra sorg och Marcus har på sociala medier uttryckt sin tacksamhet för det stöd som uppvisats sedan olyckan i lördags:

Thank you all for your support. Please don't drink and drive. #RIPLiamhttps://www.facebook.com/marcus.kowal/posts/10157301731130401

Publicerat av Marcus Kowal den 4 september 2016

 

Vi på MMAnytt.se beklagar familjen Kowals sorg och uppmanar alla till att stödja deras insamling som bland annat kommer gå till offer för rattfylleri och till dem som mist sina barn.

 

“Han är min största kärlek i livet. Det går inte att jämföra med något annat. Men han dog inte för inget, jag ska vända det här till något positivt”, sa Marcus Kowal avslutningsvis i sin intervju med Expressen.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Senaste NyttZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...