Domaren Herb Dean hårt kritiserad efter skandalscenerna i Moskva

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Murtazaliev "Blev förvånad att han inte stoppade" ✅ Kommentatorerna: "Vad håller han på med?!" ✅ Är detta Deans sämsta domarinsats?

UFC Fight Night 136 ägde rum i Moskva i helgen, UFCs efterlängtade debut i Ryssland. Galan ägde dock tyvärr inte rum utan kontrovers. I den sista matchen på underkortet ställdes amerikanen CB Dollaway mot den debuterande ryssen Khalid Murtazaliev i mellanviktsdivisionen.

Mot slutet av den andra ronden hamnade Dolloway i bottenposition, och tog emot ett stort antal obesvarade slag utan att försvara sig eller försöka bättra på sin position. Veterandomaren Herb Dean valde dock att inte bryta matchen, trots att det förekom ett tiotal obesvarade slag i en situation där flera andra domare hade valt att bryta.

Matchen tog slut i rondvilan mellan den andra och tredje ronden, men skadan var redan skedd.

Kommentatorerna kan höras fasa över beslutet i klippet nedan

Paul Felder, som agerade kommentator under galan, hade följande att säga:

“He’s just got to stop punching here. It’s over. What is he doing?

“I normally like Herb Dean, but that was a big mistake on his part right there.”

Dean är en av de mer erfarna domarna inom MMA, men fans och fighters världen över har varit extremt kritiska till insatsen. Några av kommentarerna från journalister och fighters kan ses nedan.

Vad tycker du om Deans insats i matchen?

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara