Ex-mästaren rasar mot UFC-domaren: “Luktade alkohol och cigg”

✔ Dominick Cruz missnöje: "Borde drogtestas"

Ex-mästaren Dominick Cruz var borta från buren i över tre år innan han gjorde comeback under nattens UFC 249. Cruz hade där chansen att ta tillbaka bantamviktsbältet – men fick istället se sig besegrad av Henry Cejudo, efter att domaren Keith Peterson klivit in och brutit matchen.

Cruz åkte nämligen på ett klockrent knä som tvingade honom till mattan där Cejudo fyllde på med ett antal slag. Fighten stoppades med bara två sekunder kvar på klockan i rond två, och slutade där med i vinst till Cejudo via teknisk knockout. Cruz var inte nöjd med domarens beslut och påstår nu efteråt att Peterson luktade alkohol och cigaretter under matchen.

– Det där var ett för tidigt stopp av domaren, säger Cruz i en intervju (via MMAjunkie) och fortsätter:

– Jag önskar att domarna tog lite mer ansvar ibland. Han (Keith Peterson, reds. anm.) luktade alkohol och cigaretter så vem vet vad han höll på med. Jag tycker att de borde drogtesta domarna.

– Direkt när jag såg honom tänkte jag bara, jisses, jag önskar att man kunde lägga in ett veto för att få en ny domare till fighten, säger Cruz.

Foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports


LÄS MER: Henry Cejudo slår ut Dominick Cruz – avslutar karriären på topp!

LÄS ÄVEN: Han gör det! Justin Gaethje avslutar Tony Ferguson – vinner bältet!


Dominick Cruz avslutad för första gången i UFC

Expertkommentatorn Joe Rogan var också kritisk till stoppet när det väl skedde, men tog tillbaka en del av den kritiken efter att ha sett reprisen.

Cruz hävdar att han fortfarande var med i matchen och att han försökte ta sig upp på fötter igen. Samtidigt är 35-åringen medveten om att han är ytterst ansvarig för att ha hamnat i situationen från första början:

– Jag är inte den som kommer med ursäkter. Om du sätter dig i en situation där det finns risk att domaren tar ett felbeslut och stoppar matchen, då har du också dig själv att skylla, menar Cruz.

Cruz blev därmed avslutad för första gången i sin UFC-karriär och har nu två raka förluster inom organisationen.

Foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports


RELATERAT: UFC 249: Ferguson vs. Gaethje – Resultat


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Dominick CruzSenaste NyttUFC 249

Svara