Donald Cerrone KÖR ÖVER Al Iaquinta – utmanar Conor McGregor!

✅ 23:e UFC-vinsten för "Cowboy"

Den populäre MMA-veteranen Donald Cerrone har nu vunnit tre raka matcher.

“Cowboy” återvände under natten för en ny huvudfight, när han tog sig an publikfavoriten Al Iaquinta i ett spännande toppmöte i lättvikt på UFC on ESPN+ 9 i Ottawa, Kanada. Som alltid när Cerrone och Iaquinta är inblandade blev matchen en tämligen underhållande sådan.

I den första ronden kände de först av varandra innan Cerrone började få in sina sparkar, medan Iaquinta träffade med ett och annat slag. “Ragin’ Al” hade sedan en bättre andra rond där hans höger började hitta hem ett par gånger.

Började dominera de sista tre ronderna

Därefter började Cerrone dock vrida upp tempot och körde över Iaquinta i de tre sista ronderna, där han landade flera jabbar och klockrena sparkar – bland annat ett par frontsparkar som sänkte den blodiga motståndaren.

Känd för sin tuffhet gav Iaquinta förstås aldrig upp, utan krigade istället med allt han hade in i det sista även om det var glasklart att “Cowboy” ledde på poäng i slutändan.

Efter fem ronder tilldelades Cerrone vinsten via enhälligt domslut med siffrorna 49-45, 49-45, och 49-46. Detta var hans 23:e seger i UFC – vilket är fler vinster än någon annan någonsin har kunnat skryta om i världens största MMA-organisation.

“Cowboy” vs. McGregor i juli?

– Jag antar att jag gör det här för alla gamlingar därute, skämtade Cerrone i sin segerintervju – innan han gav några väl valda ord till den irländske superstjärnan Conor McGregor:

– Jag vill till bältet, vad det nu betyder. Om inte Conor McGregor vill möta mig i juli. Jag är redo, den fjärde juli, nu kör vi!

En match mellan Cerrone och McGregor har ryktats vara i görningen under en längre tid, men snacket började dö ut innan “Cowboy” bokades mot Iaquinta istället. Många fans vill se matchen och med Cerrones nya vinst lär hypen återuppta igen. Det återstår att se om McGregor är villig att acceptera utmaningen och återvända i sommar.

Donald “Cowboy” Cerrone (vänster) och “The Notorious” Conor McGregor (höger). Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports / Zuffa LLC via Getty Images

Vad säger ni läsare – vill ni se en match mellan Donald Cerrone och Conor McGregor i juli? Kommentera!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Al IaquintaConor McGregorDonald CerroneSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara