Donald Cerrone öppen för match mot Khamzat Chimaev: “Om han vinner!”

✔ Kaxiga svaret: "Jag gillar den där snubben, men jag vill krossa honom"

UFC-stjärnan Donald “Cowboy” Cerrone är öppen för idéen att dela bur med organisationens nya stjärnskott, svensk-tjetjenska Khamzat Chimaev.

Både “Cowboy” Cerrone och “Borz” Chimaev kommer i helgen att kliva in i buren men de är på vitt skilda platser i sina respektive karriärer.

Medan obesegrade Chimaev har kommit att bli UFCs nya guldpojke så kämpar Cerrone i motvind. “Cowboy” har förlorat fyra matcher i rad då han den 19 september tar sig an Niko Price och helgens match kan bli avgörande.

Chimaev är dock full av beundran för Cerrone som gjort sig ett namn som en fighter som accepterar alla matcher han kan få.

 – Ingen har sagt att jag ska slåss mot den här snubben, men jag älskar honom, sade Chimaev om Cerrone. Han är en av de bästa… han är en veteran inom MMA.

– Jag gillar den här snubben, men jag vill krossa honom. Han är ett bra namn. Han är en av UFCs superstjärnor. Vi får se vad som händer.


Missa inte: UFC Vegas 11 med Khamzat Chimaev – Matchkort, Tider och Info


Chimaev har även han gjort ett avtryck på Cerrone och i vanlig ordning så ryggar han inte för en match, även mot det svenska stjärnskottet.

 – Jag stötte faktiskt ihop med honom i korridoren.

– Det är upp till [UFC,] jag slåss mot vemsomhelst, närsomhelst. Det gör ingen skillnad för mig. Absolut, om han vinner och jag vinner så visst.


Relaterat


Khamzat på väg upp – Är Cerrone på väg ned?

Frågan är hur länge Cerrone kan fortsätta om han fortsätter förlora. När han fick frågan om pension så gav han ett starkt svar på tal.

 – I helvete eller, sade han om pension. Nej, det är inte ens något jag tänker på. Fel fråga. Jag planerar att vara kvar en lång tid framöver!

Men även om Cerrone säger att han är långt ifrån pension så håller UFC-chefen Dana White inte med.

 – Allt står på spel för “Cowboy,” sade White, om Cerrones kommande match.

– Inom professionell sport så kommer dagen då ens hjältar börjar bli gamla och “Cowboy” Cerrone är på väg dit. Han behöver en vinst, han behöver verkligen en vinst.

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Donald CerroneKhamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara