Här hyllas Trump av UFC-chefen: “Byggde historiens bästa ekonomi”

✔ Dana White stöttar Donald Trump: "Jätteviktigt"

UFC-bossen Dana White är sedan länge en god vän till USA:s president Donald Trump.

Trump – som själv varit involverad i MMA-scenen – stöttade UFC i en tid när den numera världsledande MMA-organisationen kämpade i motvind. Detta främst genom att ge grönt ljus till UFC-arrangemang på Trump Taj Mahal i Atlantic City, medan många andra arenor sade nej.


LÄS MER: Donald Trump tar hjälp av Dana White – för att rädda USA:s ekonomi

SE ÄVEN: Här får UFC-mästaren sin önskan uppfylld – träffar Donald Trump


Det blev också startskottet för en vänskap mellan Trump och White – som på senare år spilt över till politiskt samarbete.

Dana White: “Donald Trump behövs nu mer än någonsin”

Inför valet 2016 var UFC-chefen en av de som höll tal och uttryckte sitt politiska stöd till Trump under Republikanernas konvent. Sedan dess har White synts till på kampanjmöten och även bjudits in till Trumps expertgrupp för att rädda ekonomin efter coronavirusets framfart.

I natt släpptes också ett nytt tal från White som stöd till Trumps valkampanj 2020, i samband med årets republikanska konvent.

– Jag är tillbaka här eftersom jag anser att president Trumps ledarskap behövs nu mer än någonsin. Innan pandemin byggde han den bästa ekonomin i vårt lands historia och skapade möjligheter för alla amerikaner som aldrig förr, säger Dana White, som menar att det nu är “jätteviktigt” att Donald Trump blir omvald.

UFC släppte 2018 dokumentärfilmen “Combatant In Chief” om Trump. Förra året besökte presidenten även galan UFC 244 i Madison Square Garden. Det har även ryktats om att Trump hjälpt UFC-fighters med visum.


LÄS MER: Här är saftiga notan – för Donald Trumps UFC-kväll


 

Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...