Du har väl inte missat? Mirko “Cro Cop” och Wanderlei Silva klara för RIZIN FF Grand Prix

Den före detta chefen för PRIDE och nuvarande bossen för RIZIN FF, Nobuyuki Sakakibara, har gått ut med några av namnen som är aktuella inför deras RIZIN FF öppen viktklass-Grand Prix. Alla fightfans kan glädjas över några riktiga toppnamn som varit borta alldeles för länge från rampljuset.

Bland de mest intressanta namnen finner vi den kroatiska kickboxar-legenden Mirko Filipovic, mer känd under epiteten Cro Cop. Turneringen kommer gå av stapeln den 25 september i Saitama Super Arena i Saitama, Japan och kommer också ha med den brasilianska favoriten Wanderlei “The Axe Murderer” Silva.

Wanderlei-SIlva

Wanderlei är planerad att slåss under RIZIN FF men en operation kan sätta stopp

Silva, som inte tävlat inom MMA sedan 2013, hade nyligen en olycka där han blev påkörd under en cykelfärd och det är fortfarande oklart om han kommer ha möjlighet att tävla efter en eventuell operation. Silvas senaste match var en TKO över Brian Stann i 2013 och han hamnade därefter i blåsväder efter både en dopingskandal och anklagelser om fixade matcher.

Cro Cop i sin tur pensionerade sig i november 2015 efter att ha fått en två års avstängning från USAD men kommer ändå ha möjlighet att tävla under RIZIN FF. Organisationen har nämligen inte någon rättslig skyldighet att ta anklagelserna i betraktelse och enda problemet skulle ha varit om UFC bestämde sig för att hindra Cro Cop då han forfarande har kontrakt med dem, något de inte gjorde.

Fyra av turneringens sexton deltagare kommer att slås ut i första ronden och resten av kvartsfinalen kommer gå av stapeln den 29 december för att sedan avslutas med en final två dagar senare. Nobuyuki Sakakibara har även utannonserat att sumostylisten Kaido Hoovelson och den japanska veteranen Kazuyuki Fujita kommer delta i turneringen. Om RIZIN FF-chefen själv får bestämma kommer även Quinton “Rampage” Jackson att delta i den uppmärksammade turneringen.

Foto: Rizin FF/Sachiko Hotaka

Foto: Rizin FF/Sachiko Hotaka

Andra matcher, utöver turneringen, kommer inkludera de obesegrade kvinnorna Kanako Murata och Gabi Garcia mot motståndare som ännu inte blivit utannonserade samt en lättviktsmatch mellan Daron Cruickshank (17 – 8) och Andy Souwer (1 – 0).

Hur som helst ser det ut att bli ett par riktigt intressanta matcher som säkerligen kommer få många att drömma sig bort till PRIDEs forna glansdagar.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
NyheterSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
7 Kommentarer
 • kalle
  18 July 2016 at 10:01

  Ungefär som att se Tomas Brolin lägga straffar mot Thomas Ravelli

  • Matías Andrés
   18 July 2016 at 10:09

   Haha, fast sparkarna går mot huvudet och en sumobrottare som försöker krossa dig samtidigt, allt till tonerna av en galen japan!

 • tojo77
  18 July 2016 at 10:45

  Gabi Garcia näst längst till höger på bilden. Jävlar vad stor hon är!

 • Kenny Starfighter
  18 July 2016 at 11:53

  Bara jag som längtar mer till introduktionerna av Lenne Hardt & fet ljusshow än själva fighterna?

 • Marcus Wiking
  18 July 2016 at 12:40

  Har saknat en TOKroidad wanderlei. Kan bli kul det här

 • Svara