Förlorade mot svenskan – nu lever UFC-stjärnan på bidrag

✔ "Våra vänner svälter..."

Bara för att man tillhör världens största MMA-organisation behöver det inte betyda att man alltid har råd med mat på bordet. Detta tvingades UFC-fightern Duda Santana erfara mitt under den brinnande coronakrisen.

I en hjärtskärande intervju berättar Santana att hon inte hade råd att köpa mat till sig och sin familj. Då bestämde sig fighterkollegan Alan Patrick, som är bekant med Santana, för att göra något åt saken – och startade en insamling.

Nu har närmare 80 andra UFC-fighters gått ihop och donerat pengar till Santana, som även kallas “Cowboyzinha”. Patrick, som själv brukade putsa skor på Brasilias gator som barn, går nu ut och kritiserar UFC-kontoret i Brasilien för att de inte ens försöker hjälpa till.

– Det är pinsamt, inte för mig utan för UFC-organisationen här i Brasilien, säger Patrick i en intervju (via MMA Fighting) och fortsätter:

– De hade kunnat göra något åt saken men istället fick jag starta den här kampanjen med andra UFC-fighters. Ska vi bara se på medan våra vänner svälter? frågar sig Patrick.


RELATERAT: Han är den första UFC-fightern som drabbats av coronavirus 


Duda Santana: “Är beroende av att kunna fightas…”

En tacksam Santana tog emot donationerna under förra veckan. Hon begav sig direkt till mataffären för att kunna mätta sin mamma, sina sex syskon och hennes fyraåriga dotter – som bor tillsammans i ett hus i slumområdet Cidade de Deus i Rio de Janeiro.

Pengarna kunde inte ha kommit mer lägligt. Santanas planerade match mot Sarah Alpar blev nämligen inställd på grund av coronapandemin.

– Vi är fattiga precis som alla andra, säger Santana i intervjun med MMA Fighting.

– Jag är beroende av att kunna fightas och räknade med de där pengarna, säger hon.

Duda Santana (t.v.) förlorade i sin UFC-debut mot svenskan Bea Malecki (t.h.) i Globen på UFC Stockholm. Foto: Per Haljestam-USA TODAY Sports

Den 24-åriga brasilianskan förlorade sin UFC-debut mot svenskan Bea Malecki på UFC Stockholm. Nu vill Santana tillbaka till buren och erbjuder sina tjänster för det omtalade Fight Island – den privata UFC-ön som ryktas vara redo för galor i juni.

– Jag vill fightas, men tror att det kommer dröja. Jag är rädd för det här coronaviruset eftersom en bekant precis dog, han var 28 år och väldigt hälsosam, menar Santana.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...