Dustin Poirier accepterar match mot Nate Diaz – i ny viktklass!

✔ "En rolig match och fajting är underhållning!"

Den topprankade lättviktaren Dustin Poirier har redan svarat på utmaningen från publikfavoriten Nate Diaz.

Diaz deltog nyligen i en intervju med ESPN där det framkommer vilka han är intresserade av att möta i sin retur till buren.

Något som stod ut var att Diaz inte är intresserad av att möta någon i lättvikt. Han vill endast gå matcher i weltervikt, mellanvikt eller catchvikt framöver. Diaz känner att han är klar med lättviktsdivisionen och ser sig själv som herren på täppan över den viktklassen.


HETAST JUST NU


Dustin Poirier gillar idén att gå upp en viktklass

Poirier var snabb med att svara på Diaz utmaning och är intresserad av att möta honom i föreslagen viktklass. På Twitter gick han ut med ett inlägg där han gillar idén från den Stockton-baserade fightern.

– En match närmare min naturliga vikt låter som en mycket bra idé!

Trots att de aldrig tidigare mötts i buren har de två en historik bakom sig då de tidigare varit planerade att möta varandra. De var schemalagda att gå en match i november 2018.

Fajten blev inställd på grund av en skada från Poirier och blev sedan uppbokad mot den före detta fjäderviktsmästaren Max Holloway. Poirier gick nyligen en match mot Conor McGregor i januari och gick segrande ut ur mötet. På presskonferensen efter galan nämnde Poirier att han är intresserad av att möta Diaz härnäst.

– Jag tror att det är en fajt som många fans hade uppskattat ifall den blir av.

– Är det den mest logiska matchen att boka? Nej. Är det den klokaste matchen för mig att ta sett till den situationen jag är i? Nej. Men det är en rolig match och fajting är underhållning.

 

Vill du se Poirier ta sig an Diaz?

 

Kategorier
Dustin PoirierNate DiazNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara